Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 31.10.2011.
16:50
Beta A

Stevanoviću 20 godina zbog ubistva policajca

Viši sud u Beogradu osudio je danas Milorada Stevanovića (23) na 20 godina zatvora jer je automobilom pregazio i usmrtio policajca Aleksandra Otaševića (26), 2. maja 2008. godine.

Foto: Ilustracija
 

Predsednica sudskog veća Maja Ilić rekla je obrazlažući presudu da smrtna posledica nije nepoznavanje saobraćajnih propisa jer, kako je navela, Stevanović nije imao položen vozački ispit.

Obraćajući se Stevanoviću i prisutnim u sudnici, ona je ukazala da je okrivljeni video policajca i da je mogao da shvati da ga zaustavlja, ali da je njegov jedini cilj bio da ode sa lica mesta.

"Ponašanje nakon udarca policajca pokazuje da je (Stevanović) imao motiv da izbegne saobraćajnu patrolu i on drsko i bahato nastavlja vožnju", rekla je sudija Ilić navodeći da je to opredelilo sud da se ne radi o saobraćajnoj nesreći već o teškom ubistvu.

Ona je navela i da je Stevanović bio mlađi punoletnik u trenutku izvršenja krivičnog dela i da zbog toga ne može da dobije kaznu veću od 20 godina.

"Ono što ste uradili je bahato, nedolično i grubo. Vi iz toga morate da izvučete pouke", rekla je Maja Ilić i dodala da presuda nije samo individualna kazna već i generalna prevencija.

Stevanoviću je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 3. maja 2008. godine. Sud je doneo rešenje da se Stevanoviću oduzme "mercedes". Stevanović je optužen za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Na teret mu se stavlja da je 2. maja 2008. godine u 16.30 automobilom "mercedes 190" na starom Obrenovačkom putu u naselju Makiš pregazio Otaševića koji je pokušao da ga zaustavi.

Stevanović nije stao i nastavio je da vozi, a uhapšen je pošto se njegov "mercedes" prevrnuo tokom policijske potere.

Na suđenju je negirao krivicu za teško ubistvo, rekavši da je ispred sebe video "crnu tačku, siluetu" i sagnuo se da promeni radio stanicu na audio uređaju u automobilu, a kada se "silueta" približila, naglo je skrenuo u levu stranu i tada se "dogodio udarac".

"Nisam usporio, uplašio sam se, a saputnica Jovana Radojlović se uvukla u sedište i vikala da stanem jer se nešto strašno dogodilo", rekao je u odbrani Stevanović i dodao da nema položen vozački ispit jer nije upisivao kurs za vozače pošto za to nije imao vremena.

Otašević je umro od zadobijenih povreda osam dana posle nesreće.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.10.2011. 17:35
" Ona je u obrazloženju rekla da bi presuda trebalo da utiče na sve koji vrše vlast da ne pomisle da im sila i moć koju im je dala država daje pravo i na nekontrolisano nasilje. " PRAVDA ?
Utorak 01.11.2011. 00:57
prevari me naslov,ja se ponadao u'apsili Borka za veleizdaju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online