Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.02.2014.
13:41
Z. Gligorijević - Vesti A

Sekirom unakazila ljubavnika

Viktorija K. (44), iz okoline Malog Crnića, uhapšena je zbog sumnje da je u nedelju s nekoliko udaraca sekirom ubila Baneta Ilića (60), iz Subotice kod Svilajnca. Prema rečima Banetovog oca Staniše, Viktorija mu je isekla čelo, gotovo odsekla nos, uvo ogulila do kostiju i nanela nekoliko dubokih posekotina po vratu.

Kuća zavijena u crno: Dragoslav Vasiljević
 


Na Banetovu sahranu stići će i njegova prva supruga Jana i kćerka, koje već preko dve decenije žive u Švajcarskoj. Banetova sestra Radmila u Beču je dočekala penziju sa suprugom Dragoslavom Vasiljevićem.

- Pokojni Bane je bio moj šurak. Bio je dobar i miran čovek. Veseljak. Nije pio, niti se svađao sa nekim. Nisam navraćao u poslednje vreme, pa nisam upoznao tu ženu. Nikada ne bih mogao da pomislim da nešto tako može da se desi - rekao je Dragoslav.


Banetov otac Staniša kaže da ga je upozoravao da se o Viktoriji K. priča da je skitnica, ali da on nije hteo da ga sluša.

Otac slutio nesreću

Staniša kaže da je Viktorija prvi put došla kod Baneta pred Novu godinu i ostala dve nedelje.
- Rekla mi je da ima miraz, da ume da tka i da ima puno ćilima. Onda je pošla kući da vidi šta joj radi majka. Bane je odvezao do autobuske stanice u Svilajncu. Međutim, kupila je kartu za Kragujevac uz obrazloženje da je tamo bolji put. Tada sam mu rekao da da mu nešto ne stavi u kafu ili jelo - priča Staniša.

- Dvojica Banetovih prijatelja nisu uspeli da uđu u njegovu kuću, jer je bila zaključana. Pitali su gde je Bane i rekao sam im da pokucaju jače, jer verovatno još spava. Oni su se vratili i rekli mi da je verovatno mrtav, jer se ne odaziva. Skočio sam u čarapama, otrčao u kuću u kojoj je Bane živeo sa njom, ali nisam mogao da uđem - priča za "Vesti" Banetov otac Staniša.

 


Pozvali su policiju. Kada su razvalili vrata videli su Baneta kako leži na krevetu pokriven ponjavom i ćebetom, dok mu je jastuk bio preko glave. Policajac je odmah rekao da je ubijen, jer je video krv na zidu i zavesama. Od Staniše su odmah zatražili sekire.


Staniša priča da se kobnog dana popodne vratio iz njive. Viktorija mu je donela kafu: "Tato, ajde da popijemo kafu zajedno". Staniši je bilo sumnjivo, jer je kafa bila mnogo zašećerena. Ali, kada je video da i ona pije, opustio se. Tada je pitao za Baneta i odgovorila mu je da radi na kompjuteru i da joj je rekao da izađe da mu ne bi smetala.

Nadživeo sina: Staniša Ilić
 


- Možda je on već tada bio mrtav. Uveče sam, kao i svake večeri pre nego što bih legao, pogledao da li je upaljeno svetlo u njihovoj sobi. Bilo je ugašeno. Pomislio sam da su u drugoj sobi i otišao da legnem - kaže Staniša.


Novica Strainović, Banetov sestrić, kaže da je čuo od komšija da je neko došao po Viktoriju K. sivim opelom.


- Koliko znam taj čovek nije uhapšen. Možda joj je on i pomogao da ubije Baneta, jer je naneto mnogo rana. A možda je iskoristila što je on pio bensendine, pa ga je ubila na spavanju - razmišlja Novica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online