Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.02.2018.
16:11
Vestionline A

Otvoren Prodekspo 2018.

U Moskvi je danas počeo 25. međunarodni sajam prehrambenih proizvoda "Prodekspo 2018" na kome se predstavlja 15 srpskih kompanija u oblasti proizvodnje mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, programa zamrznutog voća i povrća, sokova.

PKS
Tekst potpisa

Nacionalni štand Srbije prvog dana sajma, posetili su Jevgenij Gromiko, zamenik ministra poljoprivrede Rusije i Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Rusiji.

Nastup domaćih kompanija na sajmu „Prodekspo 2018" organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, sa ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu. Već prvog dana sajma predstavnici naših kompanija održali su niz bilateralnih sastanaka sa potencijalnim partnerima.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavljaju se: BAHUS iz Paraćina, MEGGLE SRBIJA iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, CARNEX iz Vrbasa, BEOCAPRA iz Šida, Zemljoradnička zadruga  MORAVAC iz Leskovca,  NECTAR iz Bačke Palanke, KUČ-COMPANY iz Kragujevca, MLEKARA ŠABAC, kao i firme sa sedištem u Beogradu - ITN GROUP, MASTER FRUITS, MUNDORAMA, NACIONALNA DISTRIBUCIJA, ZLATIBORAC i MIRAX AGRAR.

PKS

Kompanije iz Srbije predstavljaju proizvode na nacionalnom štandu površine 120 m². Ove godine na sajmu „Prodekspo" izlaže  2.450 kompanija iz 63 zemlje.

"Prodekspo" (www.prod-expo.ru) je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca. Sajam „Prodekspo" godišnje poseti preko 60 hiljada posetilaca iz oko 100 zemalja.
Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju izvoz na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom rastu izvoza. "Prodekspo 2018" traje do 9. februara.

PKS

Izvoz iz Srbije u Rusiju prošle godine povećan je za 25,7 odsto u odnosu na 2016. godinu i očekuje se da će premašiti milijardu dolara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online