Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.03.2018.
00:54
Z. Marjanović - Vesti A

Majka i ćerka narko-šefice?!

Svetlanu P. (46) i njenu ćerku Anu P. (24), obe iz sela Lopaš kod Požege, koje su uhapšene zbog krijumčarenja 27 kilograma skanka, navodno je "otkucao" Milan Jordović (41), sveštenik iz Požege, koji je 27. februara sa bivšim veroučiteljem Zoranom Marinkovićem (43) uhapšen zbog trgovine narkoticima! Prema onome što je sveštenik navodno ispričao tokom dosadašnje istrage pred Višim tužilaštvom u Čačku, on i Marinković su bili izvršioci u velikom poslu transporta skanka iz Albanije u Švajcarsku, a u tome je, navodno, posredovala Svetlana P. koja ih je i plaćala za svaki tovar!

EPA/ALEX MURRAY
Foto: Ilustracija

Sveštenik se prilikom saslušanja u policiji branio ćutanjem, ali poslednjih dana je, navodno, progovorio o krijumčarskom lancu čiji je bio deo kako bi pokušao da izdejstvuje nagodbu sa tužilaštvom. Mediji navode da je Jordović istražiteljima rekao da je njega i Marinkovića u narko-lanac uvela Svetlana koja ih je plaćala po svakoj turi. Za ovu poslednju, kada je "pao", Jordović je trebalo da dobije 5.000 evra.

- Plan je bio da automobil kojim su transportovali drogu parkiraju u Albaniju na unapred dogovorenom mestu. Posle izvesnog vremena bi preuzimali vozilo i sa nelegalnim tovarom stavljenim u duplo dno se vraćali u Srbiju. Po povratku u Srbiju vozila sa drogom, takođe po instrukcijama Svetlane P, ostavljali bi na tačno određenim lokacijama odakle ih je "neko" odvozio - saznaje se nezvanično iz izvora bliskog istrazi.

Jordović i Marinković, inače transvestit iz Požege, uhapšeni su u Mrčajevcima kod Čačka pošto su u njihovom pasatu nađena 52 paketa sa ukupno 27 kilograma skanka. Inspektorima koji su ih presreli rekli su da se vraćaju iz manastira Studenica. Petnaestak dana kasnije uhapšene su Svetlana P. i njena ćerka Ana.

Na vozilima duplo dno

Prilikom hapšenja majke i ćerke zaplenjena su i dva audija A4, dva sitroena i po jedan suzuki i pežo. Na svih šest vozila bilo je duplo dno. Jedan deo "voznog parka" pripadao je Svetlani i Ani, a drugi D. B, koji je već osam meseci u pritvoru. Inače, D. B. je, kako pišu pojedini mediji, vlasnik više automobila, među kojima je i pasat u kojem su Jordović i Marinković uhapšeni u Mrčajevcima.

- Svetlana je nezaposlena, do pre neko vreme je radila kao trgovac na pijaci, a njena ćerka je prošle godine kraj pijace otvorila menjačnicu. Imaju mali posed malina, ali im je prihod bio zanemarljivo mali u odnosu na činjenicu da su živele na visokoj nozi. Celo selo se čudilo odakle njima novac - ispričao je za medije meštanin Lopaša.

Svetlana i Ana žive u kući koja naizgled deluje uobičajeno, ali mediji navode da enterijer obiluje luksuzom i odudara od srpske svakodnevice. Ispostavilo se da majka i ćerka imaju mnogo više nego bi što bi mogle imati nezaposlena sredovečna žena i devojka koja je skoro otvorila menjačnicu. Majka i ćerka, takođe, na Zlatiboru imaju dva apartmana u kojima je nađen novac stečen najverovatnije trgovinom narkoticima, a veruje se da dva apartmana nisu i konačan spisak njihovih nekretnina.

"Oduševljen" manastirima

Većina Požežana posle hapšenja sveštenika Milana Jordovića kaže da je u neverici i da "niko ne bi mogao da posumnja da on švercuje drogu". Međutim, mnogi su se prisetili njegovih priča da je često išao u Albaniju zbog toga što je, navodno, bio zadivljen tamošnjim pravoslavnim manastirima. Jordović je, kako se saznaje, u istrazi ispričao da je novcem od droge želeo da kupi stan u Albaniji.

Za Svetlanu P. u kriminogenoj sferi se prvi put čulo u junu prošle godine kada je sa D. B. (36) iz Požege uhapšena na graničnom prelazu Horgoš pošto je u automobilu kojim su izlazili iz Srbije nađeno 30 kilograma skanka. D. B. je tada svu odgovornost preuzeo na sebe i tvrdio da Svetlana nema nikakve veze sa narko-tovarom, pa se odustalo od njenog krivičnog gonjenja.

Šta je sve zaplenjeno

- 1.035 američkih dolara

- 280 evra

- 28.060 dinara

- 50 kanadskih dolara

- 70 konvertibilnih maraka

- 40 švedskih kruna

- 6 automobila

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online