Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 10.07.2011.
02:27
Blic A

Jeremić: Moćnici u SB stopirali istragu

Zahtev da istražitelji u slučaju trgovine organima na Kosovu i u Albaniji rade sa mandatom i izveštaj podnose Savetu bezbednosti UN, zaustavili su oni koji imaju institucionalni kapacitet u tom telu, izjavio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Vuk Jeremić: Tražimo pravdu u istrazi o trgovini organima
 

"Naš zahtev da istražitelji u slučaju trgovine organima na Kosovu i u Albaniji rade sa mandatom i da svoj izveštaj podnose Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u ovom trenutku, nažalost, zaustavili su oni koji imaju institucionalni kapacitet da to učine u tom telu", rekao je Jeremić za "Blic".

Ministar je naveo da će se razgovori o tome nastaviti i da se nada da će narednih nedelja biti prevaziđena blokada i ostvaren napredak.

"Ukoliko se to ne desi, biće izuzetno teško odupreti se utisku da u slučaju trgovine ljudskim organima na Kosovu postoji nešto što iz nekog razloga nikako ne bi smelo da izađe na svetlost dana", ocenio je Jeremić.

Odgovarajući na pitanje da li je realno da Srbija istovremeno postane kandidat za prijem u EU i da bude utvrđen datum početka pregovora o tome, Jeremić je rekao da je taj cilj ostvariv, ali da je uspeh daleko od izvesnog.

"Mnogo toga će zavisiti ne samo od nas samih, već i od političkih prilika unutar EU. Ne smatram da je bilo koji datum od presudne važnosti", ukazao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Jeremić je dodao da je potrebno nastaviti rad i usmeriti se na sprovođenje evropskih reformi, bez obzira na to kada će biti donete formalne odluke u procesu pristupanja Srbije EU.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2011. 02:34
Imaju debelih razloga da sprecavaju istragu da se ne srusi bajka o nazovi demokratskoj nezavisnoj drzavi koju su bombardovanjem Srbije oteli i stvorili.Lazna slika o mucenickom Kosovu (od srba) mora da ostane neokrnjena,a koliko starkelja mocnika u sebi imaju ugradjene srbske organe,to samo Bog zna,i dao im Bog da im svi odkazu.
Nedelja 10.07.2011. 09:34
ebala vas EU. zasto ne zele istragu. zasto se sa koljacem srba i trgovcem ljudskih organa pregovara. hiljadu zasto. a ni jedan normalan odgovor. raspisite referendum i resite dilemu, makar sto se gradjana srbije tice. vas stav nam je poznat. niste manji zlikovci prema gradjanima srbije od samog brisela. cak ste i gori, kugo crvenozuta.
Nedelja 10.07.2011. 08:43
E balavce raspali, jel ovo jos 1 pobeda vas evrogejaca???/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online