Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 16.07.2011.
05:33
Vestionline A

Mitrovčani neće jurisdikciju Prištine

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da Srbi iz severnog dela Kosovske Mitrovice neće prihvatiti jurisdikciju Prištine.

Ivanović je ocenio da izjava kosovskog premijera Hašima Tačija da se umesto dve opštine Mitrovica, kako je predviđeno planom Martija Ahtisarija, razmotri opcija integrisane opštine Mitrovica, rekao da takvi stavovi uznemiravaju srpsku zajednicu.

Tači zabavlja sirotinju: Oliver Ivanović


“Umesto ovakvih ideja koje nesumnjivo uznemiravaju srpsku zajednicu predlažem da vlast u Prištini razmotri mogućnost da prihvati realnost na terenu, a to je da severna Mitrovica nastanjena uglavnom Srbima neće prihvatiti jurisdikciju Prištine, bar ne onako kako su je Albanci zamislili,” rekao je Ivanović.


On je inicijativu i predlog kosovskog premijera nazvao zabavom za veoma siromašan narod na Kosovu.

“Trebalo bi da se manemo ćorava posla i ne izazivamo i slične reakcije sa druge strane, jer od teških izjava i od teških reči nikome neće biti bolje”, rekao je državni sekretar Ministarsva za Kosovo i Metohiju, prenosi TV Most.


Kosovski premijer Hašim Tači je predložio da se umesto dve opštine Mitrovica, kako je predviđeno planom Martija Ahtisarija, razmotri opcija integrisane opštine Mitrovica.

U severnom delu Kosovske Mitrovice funkcionišu dve opštine - jedna koja je konstituisana posle srpskih lokalnih izbora održanih u ovom gradu i druga koju je formirao UNMIK, a Vlada Kosova formirala je Opštinski pripremni tim za formiranje opštine Severna Mitrovica.


Ahtisarijev plan kojim je predviđeno formiranje opštine Severna Mitrovica nije dobio zeleno svetlo u Ujedinjenim nacijama, a taj dokument je odbacio i Beograd.

POVEZANE VESTI

Subota 16.07.2011. 10:26
Tači samo ponavlja ono što piše u rezoluciji EU od 19 januara sa pozivom na tezoluciju Ešton/Tadić od septembra 2010. Zašto se Ivanović prepucava sa Tačijem koji možda i ne razume dobro srpski, a Slavica odlično razume da u tački 5 piše da razovora o statusu nema i u tački 7 da Srbija mora da rasformira paralelne organe ma Kosmetu. To je trebalo da se nađe u Skupšini Srbije toga istog dana kada je to Mićunović doneo u u Beograd, a nije ni dan danas. Sada Tači treba da pomogne Beogradu u rasformiranju da ne bi izdaja u Skuštini Srbije bila očigledna. Jel neko izneo predlog da se ta rezolucija odbaci ili je bolje da se mudro ćuti jer Evropa nema alternativu, pa kako onima na Kosmetu bude.
Subota 16.07.2011. 07:56
Problem severnog dela Mitrovice zlocinacki zapad jednostavno objasnjava da je problem srba,a ne da je problem siptara zato sto nisu uspostavili potpunu kontrolu na ovom podrucju, (koje je i multietnicko) i nisu proterali sve srbe kao iz drugih delova Kosova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online