Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 23.08.2011.
08:48
Alo! A

NATO: Ivanović je ratni zločinac!

Kosovski informativni portal “lajmeshqip“ objavljuje poverljiva NATO dokumenta o navodnim liderima organizovanog kriminala na severu Kosova. U ovim dosijeima, pisanim na francuskom jeziku, spominju se i imena državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Olivera Ivanovića, predsednika srpskog nacionalnog veća Milana Ivanovića i funkcionera DSS-a Marka Jakšića.

Oliver Ivanović
 

Od 430 poverljivih NATO dokumenata do kojih je, navodno, došao ovaj kosovski portal, dosad je objavljeno samo njih 13. Pored već objavljenih dosijea Milana Ivanovića i Marka Jakšića, koji su označeni kao vođe organizovanog kriminala na Kosovu, u dosijeu državnog sekretara Olivera Ivanovića stoji da je on i ratni zločinac!?

“Dajte dokaze - pa na sud“

Ivanović ipak tvrdi da ovim dosijeima i takvim optužbama ne treba pridavati veću pažnju.


- Svaki francuski kontigent Kfora koji dođe na Kosovo radi slične procene ljudi. Ipak, time što su me etiketirali kao ratnog zločinca, lično su me baš razočarali. I sami vidite koju su fotografiju stavili u moj dosije iako mi se sviđa zato što sam na njoj znatno mlađi i nemam sedih, ona je iz sredine devedesetih. Ako neko od NATO zvaničnika ima nekakve dokaze protiv mene ili ostalih ljudi iz dosijea, neka odmah podnese sve dokaze tužiocu, pa neka sudovi odlučuju - rekao je za beogradski “Alo!“ Oliver Ivanović.


Osim njega, u kriminalnim dosijeima se pominju i Dragan Delibašić, kapetan MUP-a u Kosovskoj Mitrovici, pukovnik Vučina Janjićijević, nekadašnji pomoćnik komandanta srpske Žandarmerije, Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok, i Aleksandar Antonijević, potpredsednik opštine Leposavić. Pored njihovih funkcija, u ovim operativnim dosijeima naveden je i familijarni status, imena dece, pa i automobil koji dotični vozi. No, prema tvrdnjama onih koji su se našli “na spisku“, iznete informacije su i više nego zastarele, pa čak i neistinite.

“Kriminal ojačao dolaskom Koštunice na vlast!“

U većini objavljenih dokumenata NATO, pominje se da organizovani kriminal na KiM potiče iz vremena vlasti Slobodana Miloševića, ali da je počeo da jača pomoću srpske države kada je na vlast došao Vojislav Koštunica. Takođe se navodi da mnogi članovi Koštuničine političke partije s KiM imaju veze s organizovanim kriminalom, a kao glavni među njima “obeležen“ je Marko Jakšić, koji je za “Alo!“ rekao da je u pitanju politička glupost.


- Ne plašim se, to je samo sistem političkog zastrašivanja tipa rekla-kazala. Ostajem pri saopštenju svoje stranke i ne želim da komentarišem te gluposti - rekao je Jakšić, a juče se ovim povodom oglasio i portparol DSS Petar Petković: - Marko Jakšić je istinski patriota i svim snagama se bori da Kosovo ostane u Srbiji. Samo i isključivo zbog toga je NATO grubo povredio istinu izmišljajući da je Jakšić kriminalac - rekao je Petković i dodao da su za NATO najgori kriminalci svi koji poštuju Ustav Srbije, i brane Rezoluciju 1244.


Nezvanično, ovakve biografije srpskih predstavnika i funkcionera na Kosovu puštene su u javnost kako bi se diskreditovali viđeniji lideri sa severa Kosova pred početak pregovora.

Adams: Čuo sam, ali ništa zvanično

Portparol misije Kfora na Kosovu pukovnik Entoni Adams tvrdi da još uvek nema informacije o dosijeima koji su procurili u javnost niti zna “čemu oni služe“.

- Iskreno, znam koliko i vi. Samo sam načuo nešto o tim dosijeima na francuskom u kojima su pominjani srpski politički lideri sa severa Kosova. Ne mogu vam ništa više reći zato što nemam nikakvih zvaničnih informacija - rekao je pukovnik Adams, koji takođe nije mogao da nam potvrdi da li se možda spremaju hapšenja lica iz dosijea koje danima objavljuju kosovski mediji.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2011. 09:26
More tako je i Gadafi bio rado viđen gost u zemljama NATO, a kada nije hteo da prepusti svoje onda je postao kriminalac, tiranin, i lopov. Koga NATO zlikovci proglase za kriminalca, može odmah od države da dobije orden narodnog heroja.
Utorak 23.08.2011. 09:17
Као у доба Гебелса!
Utorak 23.08.2011. 10:49
ebem ti NATO pederskopedofilsku druzinu poremecenog uma. neka se nose u tri ...posledica surovanja suleta sa nacistickim americkim monstrumima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online