Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 02.09.2011.
18:04
Beta A

Tadić: Kompromis za Kosovo, kritike za Mrku i Jadranku

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u petak da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, ali da se mora pronaći kompromisno rešenje koje bi uvažilo interese Albanaca.

Boris Tadić
 

"Srbija ne može da napusti svoj narod na Kosovu i Metohiji, niti može niti hoće da prizna nezavisnost Kosova", rekao je predsednik Srbije Boris Tadić.


Tadić je na konferenciji za novinare posle samita sefova jugoistočne Evrope rekao da je moguće naći kompromisno rešenje.


"Moramo da pronađemo kompromisno rešenje, racionalno rešenje, moramo da poštujemo interese Albanaca", naglasio je Tadić.


Tadić je rekao da će prihvatiti sugestije ako iza njih stoje dobra rešenja.


"Prihvatiću svaku sugestiju i pritisak ako vidim da iza njega stoji racionalno rešenje koje svima donosi dobit", rekao je Tadić ali dodao da ako je samo reč o pritisku bez rešenja, da će odgovor biti "ne" dok se traga za održivim rešenjem.


Uvek protiv podržavanja ratnih zločinaca

Osvrćući se na pitanje ratnih zločina, Tadić je rekao da će nastaviti da se politički bori protiv svih koji podržavaju one koji su počinili ratne zločine.


"Posebno je opasno kada predsednici država i vlada daju podršku ljudima koji su osuđeni za ratne zločine, to su vrlo opasni politički akti sa dubokim i nesagledivim političkim i socijalnim konsekvencama", kazao je predsednik Srbije.


Na pitanje hrvatske novinarke da li je kritikovao ministra Milutina Mrkonjića koji je Slobodana Miloševića nazvao patriotom i herojem, kao što je kritikovao premijerku Hrvatske Jadranku Kosor zbog podrške Anti Gotovini, Tadić je rekao: "Naravno da sam ga kritikovao, kao što sam kritikovao Jadranku Kosor".


On je dodao da je ceo svoj politički život posvetio borbi protiv tadašnje vlasti u Srbiji.


Predsednik Srbije je rekao da će nastaviti da se bori protiv svih koji podržavaju one koji su počinili ratne zločine nezavisno od toga da li je reč o Srbima, Bošnjacima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima i pripadnicima bilo kog naroda.


Tadić je naveo da su odnosi Srbije i Hrvatske najbolji u poslednjih 20 godina, ali da postoje problemi, kao i da postoji pozitivan trend u tim odnosima.

POVEZANE VESTI

Petak 02.09.2011. 18:10
Samo je jedan "mali" problem u celoj pricici...Ma koliko ne volela Milosevica, on NIJE osudjen za ratne zlocine. Tu je razlika izmedju Gotovine i njega. Izgleda da Tadic, osim sto glumi drzavnika, politicara, predsednika, kombajnera i manekena, sada se uzive i u ulogu sudije ali i porote. Mozda je to samo detalj ali je vazan. Uostalom, ni Izetbegovic nije osudjen, a znamo ko je bio, pa to ne sprecava Tadica da se cmace sa njegovim sinom. Onom bugarskom vojniku nikada necu oprostiti - prijatelju, pa zar da omasisi za samo 100 metara?! Pih, iz'em ti nisan...
Petak 02.09.2011. 18:26
A kako se to nas predsednik bori? Izvinite, oprostite, pardon. Pa u krug!!
Petak 02.09.2011. 20:09
Ljubov sin druga iz OZN rodom iz Smriječnog a koji je rođen u Sarajevu koji je državljanstvo Srbije uzeo kada se kandididovao za Predsednika ovoga jada od države. Jedino još da Zoricu Tomić postavimo na T 55 da piicom uplaši Tačija Ej bre imate rezoluciju EU od 19 januara. tačka 5 razgovora o ststusu nema i taččka 7 Srbijaja MORA da rasfformira paralenene organe. Mislili ste da kada izdate generala Mladića gotov posao. Ej bre izdajnik nikome ne treba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online