Sreda 12. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 06.03.2012.
12:10 >> 12:41h
Mondo A

Anonimusi: Obaramo sve sajtove u Srbiji

Hakerska grupa Anonimusi najavljuje ozbiljno obaranje sajtova u Srbiji. Poručuju predstavnicima vlasti da imaju samo jedan izbor - "da se poprave ili da nestanu".

Srušićemo sve sajtove u Srbiji

Oni su legija! Oni ne opraštaju! Oni ne zaboravljaju! Oni su Anonimusi.

Za najpoznatiju i najopasniju grupu hakera pod nazivom Anonimusi do skoro niko nije znao, a oni koji su za nju čuli, nisu je shvatali ozbiljno.

A oni su od početka godine, rušeći sajtove, uspeli da osramote Ministarstvo pravde SAD, FBI, Interpol i CIA.

Domaći Anonimusi takođe su veoma aktivni, pa su za kratko vreme oborili internet stranice političkih stranaka DS, SNS, i LSV i sajtove muzičkih izdavačkih kuća „Grand“ i „Siti rekords“, na kojima se mogla videti samo bela stranica i natpis „Počelo je“.

U izjavi za Kurir ovi hakeri pozvali su građane da se aktivno uključe u borbu protiv političara, tajkuna, bankara i njima sličnih.

"Dosta nam je vaše bahatosti, nesposobnosti i samoljublja. Evolucija Srbije je počela. Mi štitimo građane od države, radnike od poslodavaca, poslodavce od banaka, 99 odsto građana od onog jednog procenta", kažu Anonimusi i dodaju da će tek početi sa ozbiljnim obaranjem sajtova.

Prema njihovim rečima, najveći problem u Srbiji je nedostatak volje da se stvari pomere s mrtve tačke:

"Kod nas vlada strah da ne pobede naprednjaci, da ne pobede 'žuti', plašimo se ratova, huligana, života, gazde, policije, sudova, kontrolora u autobusu, ma čega hoćeš. Taj strah se namerno ubacuje, ljudi imaju osećaj da su nemoćni i zato ništa ne preduzimaju. Pojedinci uspešno koriste takvo stanje svesti, hraneći ga nacionalizmom i sličnim otpacima društvenog razvoja".

"Pred nama je opasna pretnja. Živimo u zabludi da su devedesete za nama, a one nikad nisu ni odlazile. Pritajili su se malo nakon petog oktobra, zatim su 'sklonili' premijera, a sad se na mala vrata vraćaju na scenu. Samo su promenili frizure. Isti likovi imenom i prezimenom", tvrdi hakerska grupa.


Oni su poručili predstavnicima vlasti da imaju samo jedan izbor - „da se poprave ili da nestanu“.

Inače, maska kreirana za film „V kao Vendeta“ postala je amblem protesta širom sveta i zaštitni znak Anonimusa još 2008. godine, tokom protesta protiv sajentologije.

Masku u filmu nosi usamljeni anarhista koji se potpisuje jednostavnim „V“, a bori se protiv fiktivne fašističke partije u Britaniji - po uzoru na Gaja Foksa, poznatog i kao Gvido Foks, koji je bio čuveni zaverenik protiv engleskog kralja Džejmsa 1605.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Sajberkriminal sve opasniji
Utorak 06.03.2012. 12:21
samo nemojte da rusite VESTIONLINE. to ce me dotuci nacisto. ( a verovatno i moje kolege)
Utorak 06.03.2012. 12:22
Oni se nemogu popraviti mnogo su lose radili za narod, radili su dobro samo za svoje licne interese.
Utorak 06.03.2012. 12:49
Za pocetak srusite onima sto vec dve godine ruse nase sajtove...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online