Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 12.04.2012.
21:12
Alo! A

Kusta: Srbija je veća livada od Bosne!

Prekinuo "post"! Iako je godinama odbijao da priča za medije u Bosni i Hercegovini, čuveni reditelj Emir Kusturica dao je intervju u Centralnom dnevniku TV "Sarajevo" otkrivši, između ostalog, zašto je za svoju domovinu izabrao Srbiju...

U Beogradu možeš da se sakriješ i da budeš nevidljiv, a Sarajevo je premalo da bih bio u njemu: Emir Kusturica

- Zato što je Srbija veća livada i zato što u Beogradu možeš da se sakriješ i da budeš nevidljiv. Sarajevo je premalo da bih bio u njemu i slagao se s minimumom političkog života. Juče sam pročitao kako je Izetbegović rekao da je 150 Srba izašlo iz Sarajeva zato što su ih zvali njihovi lideri. To može u crtanom filmu. Nije ni Srbija obećana zemlja, ali je dovoljno velika za moj projekat "Mokra Gora", gde nema reklama i crvenih tepiha za kojima Sarajevo žudi. Ostao sam svoj i zajedno sa svojim iluzijama - rekao je Kusturica voditelju Senadu Hadžifejzoviću, kome je objasnio i stavove u vezi s granatiranjem rodnog grada:


- Prethodnica ratu i onome što je kasnije prouzrokovalo tragediju, koja je trostruka, jeste moje neslaganje s politikom porodice Izetbegović, sa onim što je uradio Radovan Karadžić i pokušaji da se preko Miloševića ublaže stvari koje su se dešavale. Kako je vreme odmicalo, ja sam u Sarajevu bivao sve veći đavo i tu se taj odnos potrošio i kako je ne samo kuća moga dede, nego i moja vlastita kuća, srušena nakon Dejtona, a srušili su je pripadnici muslimanskih brigada. Da ne bi čovek nabrajao šta je ko sve kome uradio, ja u multietnički život kojeg stvara Bakir Izetbegović ne verujem zato što je njemu još u gimnaziji kobasica smrdela, a voleo je više pljeskavicu. A s druge strane si imao te gorštake Srbe koji su bezumno uništavali i protiv čega sam ja digao svoj glas - izjavio je dobitnik dve kanske "Zlatne palme".


- Hendikepiran sam za jednu vrstu iskustva, a to je glad, žeđ i bombardovanje. Ja s vama nisam delio tu sudbinu, shvatio sam da ja tu više ne pripadam. Praktično sam prestao da govorim o tome, a ostao sam najgori i pristao sam na to - priča Kusta, koji je na pitanje da li bi voleo da prošeta Sarajevom, odgovorio da šta god bi rekao - slagao bi.

- Cenu svojih iluzija sam skupo plaćao. Stvorena je velika prepreka za tu šetnju i to trčanje zato što sam prkosan i ponosan čovek. Ja mislim da u toj razmeni krivica možda nisam uspeo da procenim koliko sam bio važan ljudima unutra, pa sam eventualno imao malo pameti da to uvažim, a kako ta pamet nije bila manipulativne prirode, već emocionalne, ja mislim da su to dve emocije koje nisu kompatibilne. Ja nisam nikadabioprotiv tih ljudi i jednostavno ne verujem u taj politički recept - zaključio je Kusturica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.04.2012. 21:26
ja u multietnički život kojeg stvara Bakir Izetbegović ne verujem zato što je njemu još u gimnaziji kobasica smrdela, a voleo je više pljeskavicu. Nema tu nista vise da se doda šah-mat! Nemanja-teheran 100-0 !
Četvrtak 12.04.2012. 21:29
kusto,snimaj filmove i sviraj s neletom.ne treba ti politika.njima balijama ce uvek da smetas i mrzece te.
Četvrtak 12.04.2012. 21:24
Počinješ laprdati!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online