Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 30.05.2012.
11:23
Vestionline A

"Ne odgovaram za ono što sam rekao pre 15, 20 godina"

Tomislav Nikolić, koji će sutra i zvanično postati predsednik Srbije, vrlo je zauzet od izbora. Nakon puta u Rusiju i stalnih konferencija i sastanaka (između ostalih, i sa Borisom Tadićem i šefom delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom), Nikolić je pričao i o odnosu sa bivšim jugoslovenskim državama. Tom prilikom, imao je moglo bi se reći tačnu ali nepromišljenu izjavu.

Šta je rečeno u prošlosti, sada nije važno?

Odgovorajući na pitanja vezana za odnose sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, izabrani predsednik je rekao da je dobio čestitku od ambasadora BiH, da sa ambasadorom Hrvatske ima lične kontakte i od ranije i da planira da na inauguraciju u Beogradu pozove i predsednika Hrvatske Ivu Josipovića

Nikolić je rekao i da su neki pokušali da njegove odnose sa Hrvatsklom pokvare, što je, kako je naglasio, nemoguće i poručio je da "nikada ništa neće učiniti što bi pokvarilo odnose dve države i dva naroda".

- Ne odgovaram za ono što sam rekao pre 15 - 20 godina - rekao je Nikolić.

- Ako bi to moglo tako - da se odgovara za nešto što je rečeno pre 15 ili 20 godina - niko ne bi mogao da se bavi politikom. Ja odgovaram za ono što sam počeo da radim od kako sam postao predsednik Republike - rekao je Nikolić nešto što niko od njegovih kolega ne može da ospori...ali niko ne bi rekao naglas, jer prvenstveno nije etički.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.05.2012. 11:28
Шта си причао пре 20 година заиста није битно, интересантно је да ли евроатлантске интеграције и даље немају алтернативу.
Sreda 30.05.2012. 11:43
Маске су пале! Империја зла је 2003. г. оценила да ни једна од плаћеничких странака није у Србији остварила њихове очекиване циљеве, па су одлучили да формирају квази патриотску странку под њиховом контролом. То су учинили разбијањем СРС, најјаче опозиционе странке у Србији, и формирањем СНС. Уз помоћ бившег просрпског мац-мац преш`едника, Тадића и Шешељевог кума Томе. Који се пре тога био заклео у храму Божјем да никада неће издати кумство и интересе СРС! Онда ми тзв. гласачи дођосмо у ситуацију да гласајући против бившег преш`едника наводно гласамо за Тому. Мислећи да нико не може бити гори од оног пре њега?! Као што смо својевремено мислили о Милошевићу. Кад ја тамо, а оно међутим...
Sreda 30.05.2012. 11:37
Некад сам се клео у њега.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online