Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 30.03.2013.
12:12 >> 13:26h
Beta A

"Ljudi iz Evropske unije: Ne ponižavajte nas"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da, ako treba, i peške ode u Brisel na pregovore 2. aprila, jer Srbija ne želi zamrznuti konflikt na Kosovu, ali da joj je za kompromis potrebno da se stvore uslovi za život i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.O sastavu srpske delegacije državni vrh će odlučiti u ponedeljak.

Ko na kraju ide u Brisel, odlučiće u ponedeljak
 

"Dogovor mora da se postigne bilo sada bilo u budućnosti. Srbija nema vremena da čeka u zamrznutom sukobu još godinu ili pet, a da joj privreda propada i mladi odlaze", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da o zamrznutom konfliktu govore "usijane glave".

On je pozvao Evropsku uniju i SAD da vode računa i o interesima Srbije i da je ne ponižavaju, jer je, kako je naveo, vlada spremna za modernizaciju zemlje i promene, ali da očekuje i podršku od međunarodne zajednice.

"Ljudima iz Evropske unije: Ne ponižavajte nas. Ne možemo da prihvatimo ništa, a tražimo nešto da bi Srbija imala budućnost", rekao je on i dodao da je Srbija radom svoje vlade zaslužila poštovanje i datum za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

Vučić je rekao da će iza odluke srpske strane u Briselu ma kakva ona da bude stajati i on i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić, kao i da će čitava vlast zajedno deliti političku odgovornost. Vučić je dodao i da lično ne bi voleo

Ko je zvao Vučića?

Upitan čiji je poziv dobio i šta se od njega očekuje u Briselu, Vučić je rekao da "ima poziva sa više strana" i da je i danas u telefonskim kontaktima sa više predstavnika stranih država koji će biti nastavljeni. On nije, međutim, želeo da kaže razloge zbog koga strani zvaničnici žele da i on prisustvuje narednoj rundi pregovora.

i da ne vidi potrebu da ide u Brisel na pregovore 2. aprila, ali je istakao da preuzima svaku odgovornost za ishod pretgovora i ako na njima ne bude direktno učestvovao.

"U Brisel ću ići i peške, ako treba"

"Ako mogu da učinim bilo šta da pomognem da dođemo do dogovora, da se slobodnije posvetimo drugim oblastima, ako tako budu smatrali predsednik i premijer spreman sam da odem i peške", rekao je Vučić.

"Napravićemo kompromis zato što je to važno za budućnost Srbije, ali tražimo od Evropske unije, SAD, ali i čitave međunarodne zajednice da pokažu da ne žele uniženje Srbije", rekao je Vučić, koji je i ministar odbrane, rekao je da Srbija na pregovorima u Briselu želi da razgovara i reši suštinske probleme vezane za nadležnost zajednice srpskih opština, poput pitanja policijskih snaga, pravosuđa i prisustva "nečijih vojnih snaga" na tom prostoru.

"Želimo suštinski da rešavamo probleme, a ne samo da vodimo tehnički dijalog", rekao je prvi potpredsednik Vlade i istakao da Srbiji pre dve sedmice u Briselu nije ponuđeno "ništa", ali da je sada dobio uveravanja da bi taj dokument mogao da bude promenjen u korist Srbije.

Vučić je kazao da, kako god da se završe pregovori u Briselu 2. aprila, Srbi i Albanci i dalje će morati da žive jedni pored drugih i da je zato važno da se vode računi o interesima obe strane. Vučić je rekao i da će razgovori morati da budu nastavljeni ako dve strane ne uspeju da se dogovore u Briselu, 2. aprila.

POVEZANE VESTI

Subota 30.03.2013. 12:19
ГОТОВО ЈЕ, ОД ДОГОВОРА НЕ ОДУСТАЈУ, РЕШИЛИ СУ ДА ПАДНЕ ИЗДАЈА, ПРЕГОВАРАТЕ СА ЕУ-ШВИЦ КОЈИ НАМ ОТИМА КОСОВО И САД ВИ ОД ТИХ ИСТИХ ОЧЕКУЈЕТЕ НЕКИ ДИЈАЛОГ КОЈИ ЋЕ БИТИ У НАШУ КОРИСТ, СТИДИТЕ СЕ СЛУГЕ БРИСЕЛА И ВАШИНГТОНА !!!
Subota 30.03.2013. 12:21
КО ЈЕ ПОКРАО ИЗБОРЕ ??? НЕШТО СИ БРЗО ЗАБОРАВИО ОБЕЋАЊЕ КОЈЕ СИ ДАО ??? ОНДА КАД СИ СЕБИ ОБЕЗБЕДИО ФОТЕЉУ ЗАБОРАВИО СИ ШТА СИ ОБЕЋАО !!!
Subota 30.03.2013. 12:27
ВУЧИЋУ ЗАШТО СТЕ ПОЧИЊАЛИ ПРЕГОВОРЕ КАД СРБИЈА И ЊЕН НАРОД ПОСЛЕ ТОГА ТРЕБА ТА ТРПЕ ПОСЛЕДИЦЕ ЗБОГ ТОГ ДИЈАЛОГА /ЕВРОПЕ, СВАКИМ ДАНОМ ВИШЕ УВЛАЧИТЕ СРБИЈУ У ПРОБЛЕМЕ И ТО СВЕ ЗБОГ ''ЕВРОПСКИХ ИТЕГРАЦИЈА'' ДО КОЈИХ ЈЕ СРБИЈИ СТАЛО КО ДО ЛАЊСКОГ СНЕГА !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online