Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
40
Sreda 22.05.2013.
21:17
Beta A

Počelo iskopavanje grobnica žrtava komunista

Ravnogorski pokret započeo je iskopavanja na desnoj obali Zapadne Morave u Čačku, u potrazi za tajnim grobnicama iz perioda nakon Drugog svetskog rata.

Foto: Ilustracija

Koordinator pokreta i član Komisije za pronalaženje i obeležavanje tajnih grobnica na teritoriji grada Aco Đenadić rekao je da se otkopavanja vrše pored obale Morave, u blizini pomoćnih terena fudbalskog kluba Borac.

Na tom mestu su, prema navodima svedoka, streljani politički protivnici komunističke vlasti u posleratnom periodu. Iskopavanja tajnih grobnica u Čačku započeta su prošle godine, kada je vršeno sondiranje terena, ali ništa nije pronađeno.

Đenadić je rekao da lokalna samouprava Čačka podržala tu akciju i za nova iskopavanja su dobijena novčana sredstva. Prema podacima Komisije, u periodu od 1944-1946. godine na teritoriji okruga i grada Kraljeva, na osnovu odluke prekih sudova, streljane su 1.943 osobe, od toga 359 u Čačku.

Na teritoriji Čačka postoje tri lokacije na kojima su streljani protivnici komunističkog režima posle 12. septembra 1944. godine i u kojima se nalaze njihovi posmrtni ostaci.

Sreda 22.05.2013. 21:20
Komunisticka gamad, pobise nam pola naroda...
Sreda 22.05.2013. 21:25
To narode srpski! Iskopavaj! Ceprkaj, vadi iz boce nove i nove medjusobne svadje i podele. To je sada najvaznije! Srbiju kerovi cepaju, pa jos ako se i medjusobno pomlatimo - trljace ruke i ustase, i balije, i balisti... ima ih ko gamadi! Sada je momenat za iskopavanja. Kao i sa onim hladnjacama. U pravi cas. Sirotinja raja zeljna je "istine i pravde", a ni u snu ne sanja koji je cilj ovih "poduhvata". Jedno moram priznati - orkestrirane i dobro harmonizovane akcije razbijanja srpskog narodnog korpusa filigrantski se sprovode!
Sreda 22.05.2013. 21:50
Posebno iritira sto ovu akciju sabotiraju oni koji znaju gde je tacna lokacija masovne grobnice ( mnogi ucesnici u masakru su jos zivi, medju njima su i poznate licnosti nekadasnje YU ) pa sada predstoji mukotrpno pretrazivanje velike lokacije. Postoji mogucnost da je po komunistickom obicaju grobnica tacno ispod pomocnog igralista FK Borac, voleli su da iznad grobnica svojih zrtava uvek postave igraliste. Za prekopavanje igralista dozvola se ne moze dobiti pa tako predstoji nasumicno kopanje bagerom koji je juce iskopao rupu dubine 6 - 7 m.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online