Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 25.05.2013.
18:27
Srna A

Šumadinci dočekali Karađorđeviće na Oplencu

Posmrtni ostaci kralja Petra II, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja Karađorđevića preneseni su danas iz Saborne crkve u Beogradu u crkvu Svetog Đorđa na Oplencu, gde će sutra biti sahranjeni uz najviše državne i verske počasti.

Pomen upokojenim, koji su umrli u izgnanstvu, služio je vladika šumadijski Jovan u prisustvu brojnog sveštenstva i žitelja Šumadije. Pre unošenja u crkvu zemni ostaci na lafetima, uz pratnju konjice, prošli su kroz Topolu gde su brojni građani u špaliru odali poštu članovima dinastije zasipajući kovčege cvećem.

Crkva na Oplencu biće otvorena za mimohod građana do 20 časova, a sutra će biti održana sahrana, kojoj će prisustvovati državni vrh, kao i predstavnici kraljevskih porodica iz sveta.

Dosad je potvrđeno da će sahrani prisustvovati kralj Jordana Abdulah Drugi, emir od Kuvajta, izaslanik japanskog cara, predstavnici evropskih kraljevskih porodica, među kojima i princ Edvard, vojvoda od Kenta, koji će predvoditi britansku kraljevsku porodicu.

U kripti crkve svetog Đorđa, gde će sutra biti položena tela četiri člana porodice Karađorđević počivaju i kraljevi Petar Prvi Karađorđević, Aleksandar Prvi Karađorđević, knez Pavle, knez Aleksandar i rodonačelnik dinastije i vožd Karađorđe Petrović.

Subota 25.05.2013. 18:48
Tradicija se mora poštovati! Nismo tikva bez korena!
Subota 25.05.2013. 18:57
U Beogradu docek 25maja a u srcu Srbije docek najvecih srpskih zlotvora. Neko bi pomislio da Srbiju danas vode veliki izdajnici. Da su prodali Kosovo verovatno bi se svi slozili sa tim posle ovoga. A evo sta nam je donela vladavina Karadjordjevica 1.Gubitak drzave 2.Gubitak nacije 3.Priznavanje tzv hrvatske nacije 4.Stvaranje Jugoslavije 5.Uvlacenje Srbije u sve ratove i konflikte u narednom periodu 6.Srbi za 40 godina gube 3/4 stanovnistva 7.Ustastvo i komunizam su samo diretkne posledice vladavine ove zlocinacke dinastije 8.Okretanje protiv istorijskih saveznika i drzavotvoraca i jedinih pravih trgovniskih partnera i dovodjenje nasih najvecih dusmana za saveznike -Engleza i Francuza
Subota 25.05.2013. 20:25
Karadjordjevici su srpska dinastija isto koliko i Brozovi. To je anglosaksonsko-masonska banda koja je iskasapila Srpski narod po svim vertikalama, gore i surovije nego Turci za 500godina ropstva. Strasnom propagandom vlasti dovode se ovi jugo-masoni i engleske sluge u Srbiju, zemlju kojom gotovo da nisu vladali. U Beogadu se slavi zlocinac Tito a evo sada forsiraju Sumadiju jacom i strasnijom medijskom presijom nego za vreme Tita. Sumadinci nisu docekali Karadjordjevice na Oplencu vec par engleskih agenata i srpskih ispranih mozgova. Ja sam Sumadinac i rado cu izaci da pozdravim svaku Srpsku dinastiju: Vlastimirovice, Nemanjice, Lazarevice, Brankovice i Obrenovice, nikada Engleze i Siptare!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online