Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 27.07.2013.
15:51
B92 A

Ova vlada nije lagala građane

Prošlo je godinu dana od formiranje vlade. Nismo lagali građane, nismo spinovali, već smo rešavali probleme, saglasni su Ivica Dačić i Aleksandar Vučić.

Hoćemo da modernizujemo zemlju: Aleksandar Vučić
 


Na godišnjicu formiranja Vlade Srbije, premijer Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić su govorili o ciljevima i politici Vlade u narednom periodu. Vučić je rekao da su građani prepoznali povećanu odgovornost, ozbiljnost i posvećenost poslu i konstatovao da nema problema sa tim ko će i šta da napiše, ali da mora da kaže da je vlada radila pod stalnim pritiskom i paskom da je nestručna "i to od onih koji nemaju stručnosti da to govore".

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić kaže da su krenuli u rekonstrukciju zato što su "hteli da vide jasne i merljive rezultate".

"Svako od vas šta god da misli o ovoj vladi može sa sigurnošću da kaže dve stvari, jedno da je Srbija dobila nešto što se nije moglo zamisliti pre, a to su pregovori sa EU, a druga stvar je jasna borba protiv korupcije utemeljena u političkoj volji, i u sistemskim zakonima, strategiji i akcinim planovima. Te akte su pohvalili i Evropska komisija i Venecijanska komisija, i mi to sprovodimo najbolje moguće u delo“, kaže Vučić.

On je dodao da oni zbog toga nisu "najpopularniji ni u svojim strankama" zato što žele da menjaju stvari i ponašanje i da pokažu da Srbija može bolje. Prvi potpredsednik Vlade je rekao da je najvažniji cilj vlade u budućnosti modernizacija Srbije i smanjenje nezaposlenosti i konstatovao da je najvažnije dostignuće aktuelne vlade što je u politički život unela veću odgovornost, ozbiljnost i posvećenost poslu i podigla lestvicu kad je reč o ciljevima i rezultatima.

 

Vučić je naveo da postoji jedan osnovni cilj koji se može podeliti u tri dela koja uzajamno doprinose osnovnom, a to su modernizacija odnosno eknomski razvoj Srbije. Objasnio je da su ti delovi - pregovori sa EU koji će omogućiti nove investicije, vladavina prava i pravna država i popravljanje ekonomskog ambijenta i u tom smislu otvaranje kancelarije za brzi odgovor i smanjenje broja nezaposlenih.

Vučić očekuje da se dogodine broj nezaposlenih smanji za 40 do 50 hiljada, za šta je potrebna, kako je rekao, podrška građana za teške promene u javnom sektoru pre svega.

"Ako ne budemo ušli u restrukturiranje javnih preduzeća poješćemo sami sebe", upozorio je Vučić i dodao da ćemo se suočiti sa problemima, ali da nas čeka bolja budućnost.

Prvi potpredsednik je dodao da je ovoj vladi potrebna podrška građana Srbije.

"Teško je u Srbij pomeriti i kamen, da ne kažem nešto drugo“, kaže Vučić.

On je dodao da je ova vlada pokazala da ne spinuje i da govori istinu i rešava probleme.

"Kada je teško nismo sedeli u kabinetima, nego smo išli svuda, a nigde nije bilo ni lepo ni lako da vidimo šta je to što možemo da uradimo i da napravimo za Srbiju“, rekao je Vučić.

Zahvalivši Dačiću i lideru URS Mlađanu Dinkiću i svim ministrima na saradnji Vučić je poručio da "oni koji nisu ili misle da mogu bolje sa nekim drugim - široko im polje" .

Dodao je da mu je žao onih koji posle "nečeg tako velikog i novog uspostavljenog u politici imaju komentar da to nije neka rekonstrukcija".

POVEZANE VESTI

Subota 27.07.2013. 19:09
Saglasni su Ivica Dačić i Aleksandar Vučić......, a jel se mi pitamo za nešto, kao narod, mislim..???
Nedelja 28.07.2013. 01:06
ova vlada nije lagala , pricala je samo sharene bajke za malu decu ...
Ponedeljak 29.07.2013. 13:24
Proklet bio !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online