Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 05.12.2013.
19:20 >> 19:38h
Beta A

Dačić: Pao dogovor o policiji

Premijer Srbije Ivica Dačić je posle završetka stanka s premijerom samoproklamovanog Kosova Hašimom Tačijem i zvaničnicom EU Ketrin Ešton u Briselu, saopštio da je postignut dogovor o uključivanju srpskih pripadnika u policiju na Kosovu, ali je ostalo otvoreno pitanje formiranja sudova, posebno u Kosovskoj Mitrovici.

Polako ali sigurno napreduje dijalog Beograda i Prištine
 

Dačić je dodao da ostaje da se utvrdi da li će to biti jedan ili dva suda, jedno ili dva veća, i kako će se Srbi uključivati u pravosudna tela. On je rekao da predstoji prijavljivanje srpskih pripadnika za rad u Kosovskoj policiji.

Pročitajte sve što smo pisali o dijalogu Beograda i Prištine OVDE

"U svakom slučaju smo zadovoljni dogovorima koji smo postigli, oni će biti u interesu naših ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić i naglasio da su "to sve statusno neutralni dogovori".

Eštonova zadovoljna

Visoka predstavnica EU Ketrin
Ešton ocenila je da su razgovori sa premijerima bili konstruktivni i da je napravljen pomak po pitanju funkcionisanja policije. "Složili smo se da nastavimo razgovore sledeće sedmice 13. decembra. O postignutom napredku u razgovoru izvestiću Savet u sledećem izveštaju 17. decembra", navodi se u saopštenju Eštonove.

Dačić je rekao da je "veoma bitno da sada, posle lokalnih izbora na Kosovu dođe do sprovođenja aprilskog Briselskog sporazuma u svim oblastima, a to znači u oblasti pravosuđa i u policiji, da zaposleni prate strukturu stanovništva".

Dačić je podsetio da je sprovđenje aprilskog sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova veoma važno jer Ketrin Ešton treba da Savetu ministara 17. decembra podnese izveštaj o tome, i da taj izvestaj bude pozitivan.

Premijer Srbije je rekao da se nada da će Savet ministara EU odlučiti ovog meseca da pregovori o prijemu Srbije u EU počnu već krajem decembra ili najkasnije januara.

Dačić ne očekuje da će biti novih uslova za te pregovore i da se tokom pregovora ne postavlja pitanje konačnog statusa Kosova.

Tači: Policija već sutra može da se formira

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da su na sastanku sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton dogovoreni detalji o
policiji, i da već sutra može da počne uključivanje svih onih koji žele da budu u sastavu kosovske polcije.

Tači je rekao da je bilo reči i o pravosuđu i da se još raspravljla "o nekim tehničkim pravosudnim pitanjima" i izrazio nadu da će krajem iduće nedelje biti postignut i politički dogovor o pravosuđu.

Objasnio je da je bilo reči i o delovanju policijskog sistema na severu Kosova i rekao da, pošto se to uspešno obavi, treba ići sa ukidanjem civilne zaštite na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.12.2013. 19:24
To što je stavio dupe u krilo Tačiju ne znači da će NEMCI 17, decembra dati saglasnost da "pregovori" sa EU ZLIKOVCIMA mogu da počnu .
Četvrtak 05.12.2013. 19:35
Ко је већи непријатељ Србији - Ивица или Хашим? Ја бих рекао да пијани дебели коферџија води убедљиво. Хашим је вадио органе,а овај нам вади душу!
Četvrtak 05.12.2013. 19:58
Da l' se meni čini ili gljiva ni na jednoj fotografiji ne sme teroristu da pogleda u oči ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online