Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 28.10.2014.
16:50
Beta A

"Ojačati srpske institucije na Kosovu"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić izjavio je u utorak da je primarni cilj Srbije na Kosovu postizanje stabilnosti i izgradnja i jačanje srpskih institucija.

Napadi na Srbe pogoršali bezbednosnu situaciju: Marko Đurić 

Obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, Đurić je kazao da su napadi na Srbe i njihovu imovinu tokom prethodne dve nedelje "bitno pogoršali bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji".

"Ti napadi pokazuju da na Kosovu i Metohiji postoji znatno širi problem političke i verske radikalizacije jednog dela albanskog stanovništva. Zahtevamo od privremenih institucija u Prištini da pronađu i procesuiraju sve napadače na Srbe a od predstavnika međunarodne zajednice u pokrajini da pojačaju svoje prisustvo i ispune mandate koji su im povereni", kazao je Đurić.

On je rekao da će država raditi na izradi celovitog programa koji treba da stimuliše povratak Srba koji su nakon 1999. godine proterani sa Kosova u centralnu Srbiju.

"Poražavajuća je činjenica da se od 12.000 Srba, koliko ih je živelo u Đakovici do 1999. godine, nijedan do danas nije vratio u taj grad. Ako se prihvati statistika po kojoj je 247.000 Srba proterano sa Kosova nakon juna 1999. godine a do danas se vratilo njih 10 ili 11.000, onda je jasno da odgovornost za taj neuspeh tokom prethodnih 15 godina, snose privremene institucije u Prištini, međunarodna zajednica ali i država Srbija", rekao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.10.2014. 18:04
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić izjavio je u utorak da je primarni cilj Srbije na Kosovu postizanje stabilnosti i izgradnja i jačanje srpskih institucija.???? Pa zar barem na sjeveru Kosova nisu bile srpske institucije dok ih vi na sili i prevaru niste razmontirali i sada si došao da prodaješ maglu...izdajnici na čelu sa šiptarem Vučićijem !
Sreda 29.10.2014. 01:16
Marko Djuric - nazadnjacki podrepas, ulizica, karijerista i antisrbin. Ni mladjeg coveka, ni pokvarenijeg karaktera. Svaki njegov nastup obiluje neverovatnom kolicinom lazi, prevare, magle za polupismene i bacanje prasine u oci zbunjenom srpskom narodu... Doci ce vreme kada ce ova sramota od coveka odgovarati za svoju saradnju sa okupatorima Srbije!
Sreda 29.10.2014. 21:09
Pa ovaj jadnik zajedno sa sefom Vucicem i zlikovcima Nikolicem,Dacicem,Vulinom...naterali narod srpski narod na Kosovu u zagrljaj Taciju,pretili i ucenjivali,priznali Kosovo kao drzavu a sada sole pamet naivnom narodu.Da smo normalna drzava ovaj bi sa sefovima bio vec procesuiran zbog gazenja ustava i veleizdaje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online