Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 06.04.2015.
18:33
sputniknews.com A

Tadić: Nema investicija ako ne idemo u NATO

"Vlada Aleksandra Vučića radi samo ono što je Vlada Mirka Cvetkovića započela" izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije Boris Tadić. On je rekao da se zalaže za pristupanje Srbije NATO paktu jer bi to, po njegovom mišljenju Srbiji donelo više stranih investicija.

Tanjug
Vučić nastavio politiku koju je vodio Mirko cvetković: Boris Tadić

Zbog toga što se problemi stavljaju pod tepih i ne rešavaju se, Srbija se suočava sa problemima u svim oblastima, rekao je Tadić. Posledica stavljanja stvari pod tepih jeste borba republičke i pokrajinske vlasti koja onemogućava da se ozbiljno diskutuje u kom pravcu će srpsko društvo ići.

- Ja sam pre nekoliko dana otvorio pitanje našeg odnosa sa NATO-om. To nije samo pitanje bezbednosnih reformi, nego pokušaj da se ozbiljna pitanja konačno javno prodiskutuju. Pitanje bezbednosnih integracija je suštinsko pitanje. Naši građani treba da znaju da ukoliko ne idemo prema NATO integracijama, imaćemo manji nivo investicija. Ukoliko se građani na referendumu opredele da ne idemo prema NATO-u, onda moraju i da znaju koja je posledica toga - rekao je Tadić.

On je dodao da su upravo on i njegova vlada pokrenuli procese severnoatlantskih integracija, još u vreme dok je bio ministar odbrane SRJ.

 - Sadašnja vlada na nemušt način nastavlja da vodi politiku koju je on strateški plasirao. Za vreme njegovog mandata, Srbija je bila šampion u dovođenju stranih investitora, dok je danas na poslednjem mestu. Sve što sadašnja vlada radi jeste sprovođenje u delo projekata vlade Mirka Cvetkovića - rekao je lider SDS-a.

- Danas nemamo isprojektovan ni jedan jedini kilometar auto-puteva u odnosu na vreme toliko kritikovane vlade do 2012. godine. Praktično, sve što se završava, od mostova, puteva jeste posledica rada one, toliko kritikovane vlade-  dodao je Tadić.

Zato će Socijaldemokratska stranka pokrenuti proteste u 12 gradova Srbije pod nazivom „12 meseci — 12 propuštenih šansi“. Tadić ne misli da je Srbiji potrebna atmosfera mitinga i kontramitinga koja, po njemu, vraća Srbiju u devedesete godine prošlog veka. Za njega su ulični protesti borba dve vrste vlasti — republičke i pokrajinske.

- Upravo ta atmosfera dovela je do dramatičnog pada investicija u poslednje tri godine, da se suočavamo sa ogromnim budžetskim deficitom, sa teško premostivim problemima makroekonomske politike i na svakom planu trpimo - rekao je Tadić.

Akcija će početi 27. aprila, a o kojim gradovima je reč, javnost će biti naknadno obaveštena.  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.04.2015. 18:39
Pošaalji tvoje dete u prve borbene redove NATO-a ostavi nas više na miru.
Ponedeljak 06.04.2015. 18:46
flekavi ujka francetic,jbo te voz koji te dono u Srbiju
Ponedeljak 06.04.2015. 19:42
Koje investicije usrasku ti mmu .....uranijumske , pametne bombe, potopi , jel o tim investicijama pricas --ostavite vi nama nase , mi smo najbogatija zemlja u Evropi ali nemamo disciplinu uf
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online