Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
111
Nedelja 27.12.2015.
13:10
Vestionline, Tanjug A

Vučić: Pa, naravno da uhapšeni tvrde da je u pitanju progon

Premijer Vučić izjavio je povodom hapšenja 80 ljudi zbog korupcije i kriminala da je politizacija hapšenja politički folklor, "ali da su činjenice nešto drugo".

Tanjug
Vučić: Koji je uhapšen još priznao da je kriv

- Kad ste čuli da je bilo ko uhapšen, a da neko nije rekao da je to progon, kao što svaki uhapšeni tvrdi da je nevin... Ja to još to nisam čuo - rekao je premijer na pitanje novinara o akcije policije u kojoj je uhapšeno 80 ljudi, među kojima bivši ministar, pomoćnici ministra, državni funkcioneri, direktori.

- To je uobičajena priča, politički folklor, a ono što rade nadležni organi to je mnogo ozbiljnije i uvek će tako biti - rekao je Vučić.

U prilog tome on je naveo činjenicu, koju su mediji, kako je primetio, zanemarili, da je među uhapšenima i jedan funkcioner SNS, član njenog Glavnog odbora.

Prema njegovim rečima, važno je da policija radi svoj posao, kao i organi pravosuđa i da se rukovode zakonom.

- Želim im da i dalje uspešno rade, i da narod ima poverenja u to što rade - zaključio je premijer i dodao da će u tome imati podršku.

Podsećamo, ranije u toku dana potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da hapšenje 80 osumnjičenih za malverzacije u oblasti finansijskog kriminala ubrzo dobije sudski epilog.

- Mislim da političari ne bi trebalo da komentarišu ono što je posao nadležnih, pre svega pravosudnih organa i policije, verujem da će cela istraga dobiti konačan sudski epilog, a pre toga niko ne bi trebao da se meša u postupak državnih organa - kaže on.

Osim toga, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gostujući na televiziji Pink rekao je da da će Vlada i policija u kontinuiranoj borbi dobiti bitku protiv korupcije.

- Ne želeći da ulazim u razloge, moj zadatak je bio da dam nalog policiji da sve što imamo završi, da sve slučajeve razreši i da sve ono što imamo u finalnoj fazi istrage prezentuje tužilaštvu i da krenemo u realizaciju - rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.12.2015. 13:14
паметан оваи мои министар на информацију. па нисам га ја ћабе обућаво.
Nedelja 27.12.2015. 13:49
ово је наивећи издаица после мене слободана милошевића. а пошто ми један битанга бриса коментари сад ћу депело да га упослим
Nedelja 27.12.2015. 14:00
ово је наивећи издаица после мене слободана милошевића. а пошто ми један битанга бриса коментари сад ћу депело да га упослим
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online