Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 12.05.2016.
21:29
Tanjug A

"Nisam neprijatelj Srbije, ali Kosovo morate da priznate"

Potpredsednica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Ulrike Lunaček, izjavila je da nije neprijatelj Srbije, ali da je sigurna da Srbija neće pristupiti EU bez priznanja Kosova, i to ne zbog toga što ona to tvrdi, već zbog iskustva koje je EU imala sa Kiprom.

commons.wikimedia.org
Poslala jasnu poruku: Ulrike Lunaček

Lunačekova je na marginama "Foruma civinog društva - Beograd", u organizaciji Evropskog fonda za Balkan i Erste fondacije, komentarisala to što je jedna od retkih visoko rangiranih političara EU koja insistira na tome da je priznanje Kosova uslov za Srbiju.

- Tačno je da priznanje Kosova nije formulisano u pravnim tekovinama EU, kao i ni u jednom od poglavlja - rekla je Lunačekova.

Ona je kazala da jeste jedan od glasova koji stižu iz EU, ali da je jedan od važnijih. Lunačekova je naglasila da je EU u skorijoj istoriji odobrila ulazak Kipru, "zemlji koja nema jasno definisane granice zbog Turske okupacije".

- To je razlog zašto vidim da će bilo koja država članica EU prihvatiti državu koja nema jasno definisane granice prema susedima. U tom smislu, sigurna da neće biti pristupanja Srbije EU, bez priznavanja Kosova, ne zbog mene, već zbog toga što ćemo prihvatati samo zemlje koje imaju jasno definisane granice - rekla je Lunačekova.

- Ja volim da dolazim u Beograd, nisam, kako to neki vide, neprijatelj Srbije samo zato što sam takođe izvestilac za Kosovo u EP. Ja volim ovu zemlju i ljude i mislim da je učinjeno dosta napretka u pristupanju EU - kazala je Lunačekova.

Ona smatra da će se "unutar EU te granice rušiti, u teritorijalnom smislu, kao i u umovima i srcima".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2016. 21:41
Nije nam ništa novo rekla, to i vrapci na grani znaju, ali ipak srbijanski vrh i dalje ima prioritet EU....trebali bi narodu objasniti ZAŠTO i zbog ČEGA je prioritet i šta mi dobijamo tim ulaskom !?
Četvrtak 12.05.2016. 21:48
Говори истину,али иди ти негде на скуп оних болесника,то ти више пристаје.Не требају нам дволичне ЕУ марионете за пријатеље.
Petak 13.05.2016. 10:08
Ništa se nije izmenilo od pre 100 i kusur godina : opet nemac ili turčin hoće da nam kroji sudbinu... I posle čujem ili čitam da su se promenili , isu kao nekada....bla bla bla... Jednom neprijatelj, večiti neprijatelj ! A drugo ništa se ne mora gospođo , samo da se umre mora ! Svaki srbin u svojoj glavi i srcu ne priznaje Evropu a o albanskom Kosovu da ne govorimo ! Da priznamo oduzimanje naše teritorije da bi ušli u neku organizaciju koja te večito ucenjuje, krade i pokoreva , a implus toga koja je na ivici propasti ! Stvarno prave od nas budale ...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online