Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.06.2017.
15:40
Vestionline, Tanjug A

Moć srpske policije: "Lazar", "Miloš", "Hameri", Žandarmerija...

Centralna svečanost povodom Dana MUP u okviru koje je policija prikazala sposobnosti za borbu protiv svih vidova kriminala i terorizma održana je u Nišu.

Uz nalete helikopterske jedine, na vežbi su pripadnici policije raznih specijalnosti prikazali visok nivo sposobnosti i obučenosti iz svakodnevnog delokruga rada.

Na centralnom gradskom trgu, u prisustvo brojnih građana, pripadnici Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerije kao i Policijske brigade i Sektora za vanredne situacije priredili su svečani defile. Policijski konji i službeni psi s vodičima privukli su najveću pažnju najmlađih. 

Dan policije

MUP Srbije proglasilo je Duhove za dan MUP-a i dan policije, koji se obeležava u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda. 

Najatraktivniji deo današnjeg svečanosti je bila pokazna vežna oslobadanja talaca iz hotela "Ambasador", u kojoj su učestvovali Specijalna antiteroristicka jedinca, Žandarmerija, Helikopterska jednica, Policijska brigrada i pripadnici Sektor za vanredne situacije. 

Građani su imali priliku da vide i i čuju policijski orkestar, zatim četu  konjanika Policijske brigade Policijske uprave za Grad Beograd, saobraćajne policajce...a prikazana su vozila koja policija koristi "Lazar", Miloš" kao i "Hameri", vozila Gorske službe spasavanja...

Nišlije su videle i desant protivteroristickih jedinica MUP-a, zatim defile, a priređena je i smotra naoružanja i opreme koje koriste pripadfnici MUP-a.

Na početku svečanosti pukovnik policije Dragan Vasiljević raportirao je ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji je potom pozdravio pripadnike MUP-a, a zatim izvršio i smotru postrojenih jedinica pred građanima Niša. Nakon himne "Bože pravde" počela je centralna proslava Dana policije. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u Nišu da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ali da je, isto tako, spremna da odgovori na svaku pretnju.

Svečanost obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Dana policije i slave Ministarstva - Svete Trojice, počela je sečenjem slavskog kolača u zgradi Policijske uprave u Nišu, kao i polaganjem venaca na spomen ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, i spomen obeležje na beogradskoj Čukur česmi. 

Građani Niša u subotu su tokom jednočasovnog defilea, koji je kao uvod u obeležavanje dana MUP-a prošao centralnom gradskom ulicom, videli policijski orkestar, Četu konjanika Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijske službenike opšte nadežnosti, saobraćajne policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online