Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.07.2017.
10:40
blic.rs A

Dačić dovodi Mariju Zaharovu u Guču

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić dovodi u avgustu na Sabor trubača u Guči jednu specijalnu gošću - Mariju Zaharovu, direktorku Sektora za informisanje i medije pri ruskom ministarstvu spoljnih poslova. Ovaj dogovor pao je između Dačića i "neustrašive plavuše", kako su je zapadni mediji prozvali, juče u Beču, na neformalnom susretu pri ministarskom sastanku OEBS koji je održan u Austriji.

Facebook/Maria Zakharova
Tokom jednog od susreta: Sergej Lavrov i Marija Zaharova

Dačić za "Blic" kaže da je Zaharova sa oduševljenjem prihvatila poziv.

- Pozvao sam je da poseti Srbiju u avgustu. Obećao sam da ću joj biti domaćin i da ću je voditi u Guču. Nije oklevala da prihvati poziv, rekla je da obožava Srbiju i Srbe - otkriva Dačić.

Na pitanje da li Zaharova zna šta je Sabor u Guči, on kaže:

- Nije znala dok joj nisam objasnio. Prva asocijacija joj je bila modna marka "guči".

O ovom susretu posvedočila je u sama Zaharova, postavila je "paparaco" fotografije iz Beča na svoj Fejsbuk profil. Na jednoj, Lavrov i Kurc sede zadubljeni u razgovor, dok je na drugoj uhvaćen Dačić kako ležerno sedi u fotelji.

- Neformalni sastanak šefova spoljnih poslova na OEBS u Austriji bio je istinski neformalan. Posle plenarnog sastanka, delegacije su se razdvojile po živopisnim uglovima Beča. Lavrov sa Kurcom a Dačić sa cigarom - našalila se ona.

Dačić i Zaharova izgradili su specifičan odnos, o čemu svedoči i to što joj je za Novu godinu poklonio jelek. Tada se ona čudila kako je uspeo da joj uzme meru jer je "uvek bila vrlo oprezna", ali i našalila se da je zaboravio da stavi gornje dugme. Samo 15 dana nakon što joj je stiglo iznenađenje od ministra Dačića, ona je njemu po Sergeju Lavrovu, ministru spoljnih poslova Rusije, poslala specijalan dar - cigaru sa nalepnicom na kojoj je njen lik.

Inače, Zaharova je u Kremlj stigla direktno po direktivi Vladimira Putina. Dok političari za komunikaciju od društvenih mreža uglavnom koriste Tviter, ona se okrenula Fejsbuku.

- Premalo je 140 karaktera. Volim da pišem u nešto većem volumenu, a ne da odgovaram sa da ili ne kao neki stub - objasnila je ona.

Ona bez uvijanja prenosi poruke ruske spoljne politike, bez zadrške otpleše ruski narodni ples na samitu Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), ali i predloži da se na Evroviziji otpeva pesma o Bašaru Asadu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.07.2017. 22:06
Vidi ti Dače šmekera.Pa ne zavidite čoveku,a i Maša će imati pravog pratioca na zabavama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online