Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 23.07.2017.
10:10
Tanjug A

"Centar u Nišu - zmijsko jaje iz kojeg treba da se izlegne ruska vojna baza"

Lider LSV Nenad Čanak kaže da opozicija kojoj je jedini slogan "Dole Vučić" ne može učiniti nikakav značajniji korak i dodaje da se "bitka za Beograd" ne sme pretvoriti u bitku za plen i resure umesto da bude odskočna daska za suštinske pomake u Srbiji.

www.mc.rs
Nijsam Vučićev čovek: Nenad Čanak

- Već godinama govorim o tome da pretvaranje politike u isključivo lično interesni poligon za besomučnu borbu pohlepa i sujeta ne može dati nikakav ozbiljan rezultat - rekao je Čanak u intervjuu za "Blic".

On je naglasio da niko od tradicionalnih koalicionih partnera te stranke još nije tražio pomoć za beogradske izbore i da će, ako do toga dođe, odlučivati stranački organi. 

- Čini mi se da će arogantna "belolistićka" svest kojoj politika smrdi da se njome bave, ali zato ne propušta priliku da se gadi nad svakim ko se u tu politiku uključi sa pokušajem da nešto uradi, i ovaj put gurnuti pobedu na izborima u ruke organizovanoj partijskoj pešadiji - rekao je Čanak. 

Na pitanje da li je on "Vučićev čovek" kao što to tvrde pojedini iz opozicije, Čanak napominje da "činjenice govore" navodeći kao primer, između ostalog, da LSV nijednom nije glasao za vladu u kojoj je premijer Vučić ili ljudi koje on podržava, da je bio protiv toga da Vučić bude predsednik Srbije....

Istovremeno je naglasio  da nema nameru da se pridružuje onima koji bezidejnost prikrivaju skandiranjem "Vučiću pederu". 

- Ja nisam Vučićev čovek, kao što nisam bio ni Tadićev, ni Đinđićev, ni bilo čiji. Jer ako sam nečiji, onda sam čovek onih sa kojima delim ista ubeđenja već 27 godina - naglasio je Čanak. 

Osvrnuo se i na prve nedelje mandata premijerke Ane Brnabić, navodeći da je ona "živopisan lik" i da se možda zbog toga očekivalo da će njeni potezi biti ili barem podjednako atraktivni ili da će se odmah prikazati njena "marionetska" priroda. 

- Nije se dogodilo ni jedno ni drugo. A govoriti o radu vlade, a ne dati joj stotinu dana, nije politički pristojno. Jedino što mogu da izdvojim kao ozboljan gaf koji joj nije trebao jeste poniženje kojem je izložila celu zemljom farsom oko nekakvog transkripta neke svoje izjave i pravdanjem ruskom ambasadoru oko njene sadržine - rekao je Čanak. 

Na pitanje da li osoblje Ruskog humanitarnog centra u Nišu treba da dobije diplomatski status, Čanak kaže da ne treba kao što ni, kako kaže, sam centar ne sme imati eksteritorijalnost "jer je svakome jasno daje to zmijsko jaje iz kojeg treba da se izlegne ruska vojna baza". 

Komentarišući da li je za Srbiju bolje da premijer kosova bude Aljbin Kurti ili Ramuš Haradinaj, Čanak kaže da je "za Srbiju najbolje da Kosovo bude stabilna zajednica sa evropskim standardima što će se teško desiti ako to Srbija ne postane" i ističe da očekuje nastavak dijaloga između Beograda i Prištine.   
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.07.2017. 10:38
Да ли српски политичари имају неку врсту имунитета и не могу бити оптужени и кажњени за против српске и против државне активности? Ово што се дешава у Србији не можеш да видиш ни у циркусу!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online