Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.08.2017.
15:00
D. Dekić - Vesti A

Direktan prenos državnog udara

Vreme u Srbiji moglo bi da se meri od jednog do drugog neostavrenog državnog udara. Najavljuju se obično uoči čestih vanrednih prolećnih izbornih utakmica i s jeseni, ali, srećom, sve je na tome i ostalo.

Reuters
U Makedoniji ništa novo: Osoblje u Beogradu

Ove godine najava državniog udara stigla je usred toplotnih udara. Poslednji se izlio u susednu Makedoniju kad je Srbija iz razloga koji nisu objašnjeni, kao pred rat povukla kompletno osoblje svoje ambasade u toj zemlji, a onda ga vratila u Skoplje.

Ratno usijanje

- U poslednjem događanju s Makedonijom se pokazalo da srpske vlasti nemaju hrabrosti za odluke, već su to samo priče za narod koje se dovode do ratnog usijanja. A onda sve rešava jedan telefonski poziv koji Vučić obavlja između utakmice i susreta sa mališanima - tumači Cvijetin Milivojević.

Mediji su to propratili zvučnim naslovima, pa je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću bliski tabloid "Informer" objavio da su "Makedonci prisluškivali čak i Vučića", a "Politika" čitaocima predočila "Novi udar na Srbiju iz makedonske vlade".

Sve je to zapapreno upozorenjem ruskih stručnjaka da NATO u Beogradu sprema državni udar, kako bi Srbiju po svaku cenu uvukao u svoje redove.

Zavere velike i male

Čemu male, pa velike zavere, pita medijski stručnjak Cvijetin Milivojević i daje odgovor da je cilj da se Aleksandar Vučić pojavi pred narodom i reši problem koji zapravo ne postoji.

- Tako Vučića predstavljaju u medijima, a razni makedonski, bosanski, ukrajinski i drugi scenariji su metod manipulacije javnim mnjenjem s ciljem da se većina ljudi ubedi da mu daju glas na izborima - kaže Milivojević.

Ipak, makedonska epizoda je samo kap u moru i deluje neubedljivo u poređenju sa čitavim arsenalom oružja koji je prošle jeseni pronađen u blizini kuće oca Aleksandra Vučića u Jajincima, kada su mediji sugerisali da neko njegovoj porodici radi o glavi. Policija je u Banjaluci po poternici uhapsila Slavišu Milića za koga se navodilo da je povezan s klanom Luke Bojovića (godinama leži u španskom zatvoru).

Bivši policajac Milić je i ranije privođen jer je u 24 sata čak osam puta osmatrao Vučićev stan. Međutim, on je pušten na slobodu, a atentatori nisu pronađeni.

Kolaboracija na Kosovu

Na Svetog Aranđela 2015, glavni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević takođe je najavio državni udar.

- Vučiću, ne idi u Kinu, sprema se državni udar. Vučiću, budala si ako odeš - upozoravao je Vučićević tada premijera Aeleksandra Vučića. TV Pink, blizak režimu, čak je emitovao specijalni program "Rušenje Vučića - poslednji čin!" Ali od udara nije bilo ni traga, ni glasa.

Sa pričom da Vučiću rade o glavi tajkuni Miroslava Miškovića još 2013. izašao je tada ministar rada Aleksandar Vulin, koji je 2015. zavapio: "Rušenje Aleksandra Vučića je u toku jer mnogim velikim silama ne odgovara da Srbija bude stabilna i čvrsta."

Cvijetin Milivojević objašnjava da je reč o brutalnoj propagandi kojom se skreće pažnja građana sa životnih problema na nepostojeće stvari.

- Obično se informacije uvijaju u oblande, a ova propaganda je zapravo brutalna laž. Specifičnost Vučićeve politike se ogleda u kolaboracionizmu sa Briselom, Vašingtonom i Berlinom. Zapad žmuri na činjenicu da nema demokratizacije Srbije sve dok je Vučić kooperativan u odricanju od Kosova - zaključio je Milivojević.

Tanjug
Tabloid glavu čuva: Aleksandar Vučić

Spoljni i unutrašnji neprijatelji

Uoči vanrednih izbora marta 2014. o "državnom udaru po bosanskom scenariju" koji spremaju stranci i tajkuni narod je obavestio "Informer", a Aleksandar Vučić optužio opozicioni DS da priziva ulične nemire poput bosanskih i ukrajinskih.

Uoči predsedničkih u aprilu ove godine, Vučić je opoziciji poručio:

"Ne dam da srušite Srbiju ukrajinskim ili makedonskim scenariom!"

Ukrajinski ambasador u Beogradu zbog toga je uputio protestnu notu, pa je Vučić potom skratio spisak i optužio opozicione predsedničke kandidate da hoće da izazovu samo makedonski scenario.

Za medijske udare na Vučića optuživan je 2015. i ove godine vlasnik tabloida "Kurir", Aleksandar Rodić. Tabloid "Informer" je 2015. optužio potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović da je "umešana u rušenje premijera". Uoči aprilskih izbora 2016, na tabloidnom tapetu se našao antikoruptivni portal Krik i urednik Stevan Dojčinović, a u junu 2017. je osvanula i naslovnica "Ameri ruše Vučića i balkansku uniju"?!

Mapa pučeva

Pre dve godine, u jeku priča o destabilizaciji vlasti šaljivi portal Njuz.net objavio je Vučićevu fotografiju s mapom. Tada premijer, pokazivao je koje se saobraćajnice grade, ali su humoristi napisali:
"Vučić pokazuje na mapi gde je sve državni udar pogodio Srbiju."






 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online