Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.10.2017.
14:31
D. Dekić - Vesti A

SNS slavi: Sveta Petka bez Tome, Palme i Malog

Srpska napredna stranka svečano je obeležila svoju slavu, Svetu Petku, u partijskom novobeogradskom sedištu uz lomljenje kolača i bogatu trpezu.

Vesti
Na slavi SNS bogata trpeza i veliki broj gostiju

Među brojnim gostima koji su se tiskali u gužvi u prostorijama stranke u Novom Beogradu, nije bilo osnivača SNS Tomislava Nikoilića, bivšeg predsednika Srbije i prvog lidera naprednjaka.

Slavlje je vrvelo od ministara koje je predvodila premijerka Ana Brnabić i gradskih funkcionera ali bez gradonačelnika Siniše Malog.

Bila je  i potpredsednica SNS guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković.

Goste je dočekivao zvanični domaćin slave Marko Đurić, uz pomoć partijskog kolege Nikole Selakovića. Uz njega su stajali mladići i devojke obučeni u nošnju kakva se nekad nosila u Prištini.

Dobro raspoloženi predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u društvu ministra policije Nebojše Stefanovića i čelnika BIA Bratislava Gašića, a potom i sma  vrlo srdačno pozdravljao prisutne.

- Gde si Šabane - uzviknuo je Vučić poznatom folk pevaču Šabanu Šauliću koji je na slavu stigao sa suprugom Gordanom.

Nedaleko je stajao i Luka Karadžić, brat bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića koji je u haškom Tribunalu.

Lider socijalista, zamenik premijera  Ivica Dačić, pojavio se bez svog koalicionog partnera lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Bio je tu i biznismen Bogoljub Karić, lider Pokreta Snaga Srbije, koga u javnosti nema skoro dva meseca, odnosno od kada je izrazio želju da bude premijer.

Karić je međutim, u vreme lomljenja slavnskog kolača, umesto sa koalicionim partnerima, stajao sa novinarima.

Marko Đurić je u pozdravnom govoru poručio da SNS treba da bude ponosna što je Srbija zemlja slobodnih ljudi koja sama vodi unutrašnju i spoljnu politiku.

Naglasio i da zahvaljujući Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija ima "najbolje međunacionalne odnose".

- SNS ima razloga da ide uzdignute glave, 700.000 članova SNS treba da budu ponosni time što je stranka radom i trudom pokrenula točak istorije napred - naveo je Đurić, dodajući da je "Srbija je preokrenula svoju sudbinu" i vratila se "iz ambisa i ponora i ekonomskog sunovrata".

A, od Brace sokovi

Slavski sto svečarski dekorisan bio je dekorisan i obilat raznim specijalitetima, uglavnom od ribe, a za zaslađivanje su ponuđene baklava i alva. To je razočaralo neke od zvanica, a komplet postan meni, domaćini su pravdali činujenicom  da je slava ove godine "pala" u petak kada se prema pravoslavnim običajima posti.

Pilo se Dečansko vino i manastirsko pivo, a za sokove se pobrinula poslastičarnica "Pelivan".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online