Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.02.2018.
00:22
D. Dekić - Vesti A

Podele i na Sretenje

U znaku političkih podela je u Srbiji proteklo i Sretenje, a svečarska atmosfera najvećeg državnog praznika začinjena je ozbiljnim predizbornim čarkama.

Tanjug
Venci na spomenik voždu: Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Dok su se suprotstavljene partije prepucavale u borbi za glasove Beograđana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa liderom RS Miloradom Dodikom, premijerkom Anom Brnabić i ministrima obeležavao praznik u Orašcu, s porukom "Srbijo, srećno ti Sretenje".

Ali ni mesto slavlja nisu zaobišla partijska obeležja, jer su članovi SNS-a svog lidera Aleksandra Vučića dočekali sa njegovom kartonskom figurom u prirodnoj veličini i parolom "Predsedniče, voli vas Aranđelovac" na kojoj je bilo vidno crveno srce.

Sindikat želi izvinjenje

Socijaldemokrate Borisa Tadića su zbog neosnovanog hapšenja pripadnika Vojske tražile ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića.
- Vučićev režim je ovim privođenjem prešao graničnu liniju koja je politički sistem delila između polu-diktature i otvorene diktature - ukazali su u SDSS-u, a sindikat Sloga zatražio Vučićevo izvinjenje.

Vučić je poručio da je težak put pred Srbijom kojoj su "podigli velike prepreke" i citirao Hanibala, vojnog komandanta Kartagine.

- Ili ćemo naći put ili ćemo ga sami napraviti - poručio je okupljenima.

Ponovio da Srbija ide ka EU, ali neće zanemariti Rusiju i Kinu.

Naglasio i da su uzalud reforme ako nema ljudi, primetivši da se rađa sve manje dece, a sve veći broj mladih odlazi u inostranstvo.

- Nema boljeg mesta od Orašca da započnemo borbu protiv našeg nestajanja - poručio je Vučić.

Bitka za glasove u prestonici nije jenjavala ni juče, a sva dešavanja nadjačao je eho hapšenja kapetana Vojske Srbije zbog navodnog fizičkog obračuna s aktivistima SNS koji su došli na vrata njegovog stana da traže "siguran glas".

Tako je počasnu paljbu povodom Sretenja začinio transparent "Sramota !!! Dezerter hapsi vojnika!" omladine Demokratske stranke i zahtev da ministar odbrane, "dezerter" Aleksandar Vulin podnese ostavku zbog hapšenja vojnika.

Iznervirani Pokret socijalista, čiji je Vulin lider, uzvratio je gomilom uvreda, a između ostalog su Šutanovca nazvali polaznikom kursa američkog FBI.

Da li se to zastrašuju vojnici i najavljuje šta će se desiti sa onima koji ne podrže SNS, pitaju Dveri koje su sa Pokretom Dosta je bilo podnele inicijativu za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije, zbog kršenja Ustava.

Provokacija u Sarajevu

U Predsedništvu Srbije je na Sretenje, Milorad Dodik dodelio orden RS na ogrlici Aleksandru Vučiću, a dan ranije je na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu, osvanuo plakat sa nacrtanom mrtvačkom glavom, ispod koje piše "Četnici kostobacani". ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević je ocenio da provokativni plakat ima veze sa demonstracijama Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Ambasade, ali i sa državnim praznikom u Srbiji.
Okupilo se svega 20-ak ljudi koji su izrazili protest zbog planiranog potpisivanja "Nacrta zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda" koje bi trebalo da bude upriličeno u Beogradu. Dodik i Vučić su najavljivali da će predstaviti Nacrt deklaracije, ali do toga nije došlo.








 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online