Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.02.2018.
18:18
D. Dekić - Vesti A

I Bin Laden u kampanji

Dobro poznata priča o zapadnom udaru na stabilnost Srbije, obiluje atentatima, državnim udarima, ali i špijunažama trese srpsku javnost skoro mesec dana. Možda je slučajnost, da se ponovo poklopila sa kampanjom za beogradske izbore, 4. marta, ali već danima se u filmskom maniru provlače razne priče o hapšenju stranaca.

Tanjug
Predizborne teorije zavere: Policija hapsi strance

Poslednja je da su pripadnici Vojne policije, BIA i MUP, uhapsili devetoro stranaca, a pre njih je početkom meseca, uhapšen bivši pripadnik Američkih mornaričkih foka i potencijalni "atentator".

Za kratko vreme je odjeknula i treća vest da je belgijski novinar Filip Bertašon oženjen Srpkinjom, posle decenije izveštavanja iz Beograda, naprasno postao "bezbednosna pretnja" za Srbiju i njene građane, pa mu je zapretilo proterivanje iz zemlje.

Srećom, imao je dobru zaštitu prvog u Srbiji, pa je obradovan vešću o produžetku vize. Oglasio se i lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić i priznao naciji da je, zbog ovog Belgijanca, zvao ministra policije Nebojšu Stefanovića i...

- Samo sam rekao, ljudi koji se bave novinarskim poslom, nema šta vi iz BIA da radite oko njih i nema šta MUP da radi, osim ako nisu počinili krivično delo. Svi su dobrodošli i neka rade svoj posao kako hoće - objašnjavao je Vučić kako je spasao novinara koji mu se zahvalio.

Predsednik Srbije je komentarisao i hapšenje američkog specijalca.

- Zamislite da nađete tipa iz tima 6, koji je tamo jurio za Osamom bin Ladenom u Avganistanu, i nađete ga sa brušenim pištoljem ovde, i nađete kriminalne veze koje su mu dostavile pištolj, uhapsite i te Srbe, a oni svi ćute kao zaliveni zašto je trebalo da se upotrebi. Pa nije valjda trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu - aludirao je na mogući atentat.

Malo detalja o tim dešavanjima unosi dilemu da li je reč o predizbornim teorijama zavere ili mogućoj opasnosti. Građani će verovatno kao i u prethodnim "opasnim situacijama", ostati bez odgovora.

Dronom na Vojsku Srbije

"Upali u magacin sa municijom", "Dronom snimali Generalštab", neki su od napisa koji su pratili hapšenje osmoro stranih državljana u Srbiji. O njihovoj sudbini se ništa ne zna, ali je ministar odbrane Aleksandar Vulin umirio građane da su bezbedni.
- Ne želim da pridajem veći značaj, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da tako veliki broj stranih državljana i veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen - naglasio je Vulin.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online