Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 27.05.2019.
10:58
Vestionline A

Jeremić: Nećemo učestvovati u priznanju Kosova

"Poslanici Narodne stranke nipošto neće učestvovati na današnjoj sednici o KiM", izjavio je predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić u intervjuu za dnevni list "Danas".

Tanjug
Vuk Jeremić

Kako navodi, nakon rasprave sa stranačkim organima, deo opozicije je odlučio da će, ukoliko vlast predstavi konkretan predlog platforme za delovanje u vezi Kosova i Metohije, razmotriti učešće u raspravi o ovom problemu.

- Ali ovo što je dostavljeno zaista ni pas s maslom ne bi pojeo, da ne govorimo o tome da od predloga platforme nema ni traga. Pretpostavljam da je to sastavni deo strategije da se, kako Vučić kaže, "pravimo ludi" - ukazuje Jeremić i dodaje da "Narodna stranka nema nameru da takvoj primitivnoj farsi daje legitimitet".

Upitan da prokomentariše današnju sednicu parlamenta za KiM, navodi da od nje ne očekuje ništa sem uobičajnog Vučićevog nastupa u kom će se umesto ozbiljne rasprave o jednom od najvažnijih državnih pitanja smenjivati "laži, optužbe i uvrede političkih neistomišljenika".

Jeremić smatra da bi Vučić eventualnim priznanjem tzv. države Kosovo sebi zacementirao podršku međunarodne zajednice.

- On bi tada momentalno prešao na nove "mirovne projekte", od kojih bi prvi bio razvrgavanje autonomije Republike Srpske. Zato je beskompromisno zalaganje u sprečavanju Vučića da reši kosovski problem na način koji je on to zamislio sa Tačijem, a što bi za posledicu imalo precrtavanje naše državne granice i članstvo Kosova u UN - ne samo moralni, već i praktični politički imperativ - naglašava predsednik Narodne stranke.

Nedavno je stranka Dragana Đilasa predstavila Deklaraciju o pomirenju sa Albancima koju Jeremić ocenjuje kao korisnu iako nije detaljno upoznat s njenom sadržinom.

- Pomirenje sa Albancima nam je nesumnjivo potrebno, ali kada je reč o implementaciji, treba biti na oprezu da bilo koje političko delovanje ne bude u suprotnosti sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 SBUN - zaključio je Jeremić za "Danas".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.05.2019. 14:35
Прво су огорчили цео Српски Народ својом политиком о Косову. Сад кад су видели шта су урадили, сви политичари су за Српско Косово. Полако али сигурно, српска политика се ипак сели народу у руке. Још би боље било да имамо политичаре који паметно, говоре народу шта да се ради а не обрнуто.
Ponedeljak 27.05.2019. 17:29
Što se tiče ovih koji protestuju:njihov zadatak je da smene Vučića,potom priznaju Kosovo a za priznanje okrive Vučića.Pa oni su ti koji su počeli tu prljavu igru razgraničenja s Kosovom,a sad bože moj nisu za priznanje Kosova.Ali kad tad platićete bando žuta za sva zla koja ste dineli ovoj zemlji.Neće se lekati da istorija pokaže ko jeu pravu.Istina je očita.
Ponedeljak 27.05.2019. 17:34
I još nešto:tmuja Jeremić imotenegrin Lutovac(koji je nuzproizvod montenegrina Djilasa)neće priznati Kosovo.Pa montenegrija je priznala i oni će. Jedva čekaju momenat da se osvete Srbiji,koja ih je izvukla iz onih goleti i u kojoj su se siti nasitili i nagrabili ne radom kao časni ljudi već podlošću lopovlukom što im je osnovna karakterna crta.O tmuji i da ne pričam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online