Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.11.2010.
10:45
Z. Gligorijević - Vesti A

I Svilajnac ima svog markiza

Mada je plemićkog porekla, kuva, briše prašinu i ide na pijacu, kaže Živana za svog supruga sa kojim se pre tri godine vratila iz Švajcarske u Srbiju.

Živana i Ribes u svojoj kući u Svilajncu

I Svilajnac ima svog plemića. Markiza Ribesa Barbonija (65) koje se u rodni grad svoje žene Živane (63) doselio iz Švajcarske pre tri godine. Ribes je poreklom iz Ferara u Italiji, a u Švajcarsku je stigao kao 17-godišnjak. O tome da u njegovim venama teče plava krv ima i sertifikat. Iako je plemićkog porekla, rado pomaže supruzi u svim kućnim poslovima...


Živana je u Lozanu otišla 1988. Sudbina je htela da se njih dvoje tamo upoznaju i pred matičara stanu po drugi put. Venčali su se u Lozani, a Živani je bila kuma Malina Čejović koja sa suprugom Milanom ima restoran "Leman" u Renanu.


"Nikada se nisam pokajala. U Lozani sam živela četiri godine sama i nikud nisam izlazila. Baš mi je bilo teško. Jednog vikenda sam rešila da odem na izlet. Ribes je baš tog dana vozio autobus. To mu je bio dodatni posao. Sudbina je umešala svoje prste i venčali smo se nakon četiri meseca", priča Živana.

A ovako je bilo nekada


Ribes dodaje da mu se Živana odmah dopala kao lepa i doterana žena, ali i kao osoba sa jakim karakterom.

"Inteligentna je, nije me sramota da odem sa njom bilo kud. I sve je interesuje. Svakog dana ima neku novu ideju.Tolerantna je i poštuje me, što je najvažnije za skladan odnos. Odlično se razumemo i mnogo pričamo. Svakog dana je volim sve više", rekao je Ribes za "Vesti".


Srbija mu se dopada, ali ne sviđa mu se što su pojedinci ljubomorni prema onima koji imaju više i što nema poštovanja među ljudima.

Markiz sa sertifikatom

"U Srbiji je sve lepo, od klime do kulture. Pre nego što sam došao ovde, čitao sam i saznao mnogo toga o srpskom narodu. U Italiji mi se, recimo, ne dopada klima. Ali, ja sam svuda stranac. I u Švajcarskoj, i u Srbiji i u Italiji", priča Ribes na srpskom i dodaje da mu je bilo potrebno mnogo truda da savlada jezik iako govori italijanski, francuski i španski.


Živana ne štedi reči hvale za svog supruga.


"Ne kažem da naši ljudi ne valjaju. Moj prvi put muž je bio Srbin. Ali Ribes je mnogo pažljiviji. Lepo se slažemo. Ima samo jednu manu. Neće da se izvini, ali umesto toga mi pokloni buket cveća. Pomaže mi u svim kućnim poslovim. Svaka žena bi poželela takvog muža. Jedino što ne voli da pegla. Sprema razne specijalitete, briše prašinu, usisava. Ide i na pijacu i u prodavnicu..."


Živanin sin Predrag iz prvog braka, koji radi u svilajnačkoj pošti, živi u posebnoj kući u istom dvorištu sa majkom i Ribesom. Predragova deca Danijel i blizanci Kristijan i Kristina Đorđević žive u Negotinu sa majkom. Ribesov sin iz prvog braka preminuo je kada je imao 34 godine...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online