Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 26.01.2014.
20:32
Beta A

Himler: Sentimentalna strana zločinca

Nemački list Velt am Zontag objavio je danas pisma do sada nepoznata javnosti, za koje se veruje da ih je napisao bivši vođa SS jedinica Hajnrih Himler.

Dnevnici, pisma, poezija i privatne fotografije Hajnriha Himlera
 

Na sedam punih strana, taj list je u današnjem izdanju objavio fotografije Himlera i njegove nasmejane porodice tokom ribolova, potom kako Himler pliva u jezeru i hrani malo lane.

List navodi da materijal koji poseduje namerava da objavi u osam nastavaka, a u okviru njega ima i ljubavnih pisama koje je Himler pisao ženi, obraćajući joj se sa "moja slatka, voljena mala ženo".

Velt je saopštio da je na sređivanju pisama radio zajedno sa izraelskom filmskom rediteljkom Vanesom Lapom, čija porodica je u svom vlasništvu imala Himlerova pisma.

Himler se smatra jednim od nacista najodgovornijih za holokaust. Bio je komandant SS (Odbrambenih snaga - Šucštafel) snaga i Gestapa, zvanične tajne policije nacističke Nemačke. Njegove SS jedinice činile su najveće zločine tokom Drugog svetskog rata i držale pod kontrolom koncentracione logore.

Kako se približavao kraj nacističkom režimu i Hitlerovom ludom pohodu, Himler je počeo da pregovara sa saveznicima, nadajući se da će ga prihvatiti kao novog nemačkog vladara. Na kraju je potpuno izdao Hitlera, koji je naredio njegovo hapšenje, ali u opštem haosu pred pad Berlina, policija nije mogla da stigne do Himlera koji se tada nalazio u Bremenu.

Saveznici su ga uhapsili, mada tada nisu znali njegov identitet. Egocentričan, sam se odao jer nije mogao da prihvati da se prema njemu postupa kao prema drugim zatvorenicima. Izvršio je samoubistvo, gutajući kapsulu cijanida.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.01.2014. 21:32
Madjari nisu krivi, Austrijanci uopste, Nemci polako menjaju sliku o sebi. Na kraju ce da ispadne da su Rusi sami sebe pobili, kao i Srbi na Balkanu. Mozda uvidimo i Pavelica kako hrani macu, ili kako brise prasinu.
Nedelja 26.01.2014. 21:31
Svaki zlocin ima sentimentalnu stranu, jedino Toma ima tomovaču.
Ponedeljak 27.01.2014. 13:50
Ti mali pacacvrci su najgori,Hitler,Staljin, Lenjin itd. I sta sat svabe hoce da dokazu da je Himler bio covek,normalno je da i najvece ubice imaju sentimentalnu stranu,ali zlocincima ih prave dela koje cine a koja su uperena protiv humanizma i ljudskosti.Svabe bolje da cute i da se pokriju usima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online