Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.09.2015.
17:13
Sputnik A

Zašto je Amerika "poslala" rusku vojsku u Siriju?

Nema nikakvog povećanja vojnog prisustva Rusije u Siriji o kojoj čitavu nedelju "histerično" pišu zapadni mediji, već se ova tema samo naduvava u masovnim medijima SAD koje žele da zaustave tendenciju zbližavanja pozicija Rusije i Saudijske Arabije, piše irski novinar Brajan Makdonald.

Reuters
Ne prestaje zapadna histerija oko ruskog vojnog prisustva u Siriji

- Ako je verovati američkim medijima, ruski vojnici su svuda. U ovoj fazi, možda, Mesec je jedino mesto gde ste bezbedni. Možda SAD opet spremaju za štampanje materijal koji "dokazuje" da se Rusi kriju na tamnoj strani Meseca -  ironično navodi autor.

Pritom, kako naglašava Makdonald, ruski vojnici su uvek bili u Siriji, jer Moskva tamo ima svoju bazu. Štaviše, Vladimir Putin ne krije činjenicu da njegova Vlada ostvaruje neke vojne kontakte sa Damaskom, piše novinar.

- Zašto je onda prisustvo Rusa u Siriji odjednom postala tako velika i važna vest? Da nije možda zato što poboljšanje odnosa Kremlja i Saudijske Arabije brzo napreduje? Ili zbog, možda, straha Vašingtona da Moskva može da uništi ID sama ili uz pomoć Evrope, bez učešća SAD - pita se autor.

On je podsetio da je ovu temu prvo pokrenuo izraelski sajt "Jnet“, a prihvatio ju je američki list "Dejli bist“. Rezultat toga je da su za nedelju dana ovi materijali bili "preporučeni“ preko društvene mreže Fejsbuk više od 24.000 puta.

U isto vreme, naglašava Makdonald, Vladimir Putin je tokom posete Vladivostoku potvrdio ono što svi već znaju.

- Mi svim sredstvima dajemo Siriji značajnu podršku, kako obukom vojnika, tako i snabdevanjem vojnom opremom i naoružanjem. Potpisali smo značajne ugovore pre pet do sedam godina koje u potpunosti poštujemo - citira novinar reči ruskog predsednika.

Reči Putina neki ključni zapadni mediji, kao što je "Njujork tajms", predstavili su kao "svežu" informaciju, nastavlja autor, mada tu nema ničeg novog.

- Realno je da nema nikakvog povećanja vojnog prisustva Rusije u Siriji. Tada se postavlja pitanje, zašto je odjednom pokrenuta kampanja sejanja straha povodom "Rusa u Siriji"? Da li SAD samo žele da odvuku pažnju od evropske migracione krize ili se nadaju da će ohladiti korake Arapa ka pomirenju sa Moskvom - zaključuje Makdonald.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.09.2015. 22:14
S komentarima počinjemo od 0.Hajd krenite,da normirani brisko zaradi za pršut.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online