Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 09.10.2015.
04:14
S. J. - Vesti A

Rusi "osakatili" snage džihadista

Ruske krstareće rakete ispaljene sa četiri vojna broda u Kaspijskom moru pogodile su infrastrukturu Islamske države (IS) u Siriji, potvrdilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi. Na sajtu ministarstva objavljeno je da su tih 26 raketa preksinoć pogodile postrojenja ID za proizvodnju granata i eksplozivnih naprava, komandne centre, skladišta municije i kampove za obuku, prenela je britanska agencija Rojters.

Reuters
Podrška s mora: Ruski brod Azov

Sirijska vojska započela je potom "veliki napad" radi oslobađanja gradova i sela koja trpe zbog terorizma, izjavio je komandant sirijske vojske, general-potpukovnik Ali Abdulah Ajub. Rojters dodaje da su kopnene snage sirijske vojske i saveznička milicija uz podršku ruskih vazdušnih udara, pokrenule ofanzivu protiv pobunjenika u strateški važnoj ravnici Al Ghab, u severozapadnoj Siriji nedaleko od Homsa.

U vazdušnim napadima ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji "osakaćene" su vojne sposobnosti Islamske države i ostalih terorističkih organizacija, izjavio je juče već pomenuti general Ali Abdulah Ajob.

Ruski borbeni avioni počeli su udare na teroriste u Siriji prošle sedmice i do sada pogodili više od 100 meta širom zemlje, prenosi Raša tudej. Zamenik sirijskog ministra spoljnih poslova Fejsal Mekdad izjavio je da je Rusija "ostvarila značajne rezultate u roku od nekoliko dana, koji u velikoj meri prevazilaze rezultate koje je postigla koalicija na čelu sa SAD u periodu dužem od godinu dana".

Međutim, američki Stejt department tvrdi da "gotovo nijedan od ruskih vazdušnih udara u Siriji nije imao kao cilj Islamsku državu ili džihadiste povezane sa Al Kaidom, a meta većine tih napada bila je sirijska opozicija". Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi dodaje da su ti napadi "uglavnom bili usmereni protiv opozicionih grupa koje žele bolju budućnost za Siriju i ne žele da Asadov režim ostane na vlasti".

Sila

U ruskim akcijama u Siriji učestvuje više od 50 ruskih aviona i helikoptera, a od juče se u operaciju uključila i mornarica.

Pentagon čuva dronove

Ruske vazduhoplovne snage ne predstavljaju opasnost za američke dronove, izjavila je za ruske medije portparolka Pentagona Mišel Baldanza.

"Ni u jednom trenutku, koalicija predvođena SAD u Siriji nije osetila da su naše bespilotne letelice ugrožene. Očekujemo da se ruski piloti ponašaju odgovorno i na profesionalan način ako se susretnu sa nekom letelicom koalicije", rekla je Baldanza za RIA Novosti dopunjujući saopštenje Pentagona da je najmanje jedna američka vojna letelica morala da promeni rutu leta iznad Sirije kako bi izbegla kontakt sa ruskim vojnim avionom.

POVEZANE VESTI

Petak 09.10.2015. 11:17
Дронови американцима служе за извиђање и руковођење операција терориста. Због тога они и "бомбардују ИС" у Сирији.Да би на тај начин убацили дронове и руководили операције. Дакле Руске и Сиријиске снаге морају да млате дронове ако желе да победе.
Petak 09.10.2015. 16:03
Ako treba da shavatimao američki department, onda ID nisu teroristi, nego " umjerena koalicija ", kojui su u stvari saveznici SAD, zbog čega je čitav zapad nesretan !
Petak 09.10.2015. 12:00
Cestitam Rusima na velicanstvenoj pobedi i unistenju ID - fenomenalo , "bez reci"i to za samo par dana bombardovanja . Vidim da likujete i da planirate da ce se dejstva preneti na Iraq -svaka cast !!!.... -Samo ako bi mogao neko od ove rusofilsko mitomansko sulude inteligencije rda me informise koliko je okupirane sirijske teritorije oslobodjeno ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online