Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 06.11.2016.
21:10
Tanjug, Vestionline A

Evo šta će se desiti ako na izborima u SAD rezultat bude sporan

Republikanski potpredsednički kandidat Majk Pens izjavio je da će tim Donalda Trampa prihvatiti "jasan ishod" predsedničkih izbora u SAD.

Reuters
Tramp se sada smeje, ali...

Međutim, on je dodao da, u slučaju spornih rezultata, svaka strana zadržava pravne opcije.

- U kampanji je jasno dato na znanje da će jasan ishod, očigledno, obe strane prihvatiti. Ali mislim i da su obe kampanje bile veoma jasne da u slučaju spornih rezultata, zadržavaju sva pravna sredstva - rekao je Pens u intervjuu za "Foks njuz".

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je ranije u nekoliko navrata iznosio sumnje u pošten ishod izbora, tvrdeći da predsednička trka počinje da liči na "nameštene izbore". 

On je u poslednjoj televizijskoj debati sa kandidatkinjom demokrata Hilari Klinton odbio da odgovori na pitanje da li će prihvatiti rezultate izbora u slučaju da bude poražen. 

Tramp je odgovarajući na pitanje moderatora Krisa Volosa da li će priznati rezultate izbora kazao:

- Reći ću vam to kada dođe vreme. 

On je 20. oktobra, nakon TV debate, na predizbornom skupu u Delaveru, rekao da je spreman da obeća da će prihvatiti izborne rezultate - ako pobedi. 

- Želeo bih da obećam i da se obavežem svim svojim glasačima i pristalicama i svim građanima SAD da ću u potpunosti prihvatiti rezultate ovih istorijskih predsedničkih izbora - ukoliko pobedim - rekao je Tramp. 

On je potom, ipak, napomenuo da će prihvatiti "čist izborni rezultat", ali da zadržava pravo da ga ospori u slučaju da se ishod izbora može dovesti u pitanje.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2016. 22:50
Ako Hilary pobedi, cepanje Srbije se nastavlja (kao kazna za neposluh Srbije) Vojvodina postaje drzava, a Srbija definitivno prekida odnose sa Rusijom i uvodi joj sankcije. Evroatlanske integracije bespovratno se nastavljaju - Srbija postaje clanica EU i NATO. Ako Trump pobedi, Srbija ostaje gde jeste i kako jeste, koliko toliko nezavisna.
Utorak 08.11.2016. 22:50
Gospodo analitičari pa nisu SAD što i Srbija da svako ko dođe na vlast kroji sudbinu zemlje svojom sopstvenom politikom. SAD imaju uređen sistem i zacrtanu spoljnu, a i unutrašnju politiku ko i sve uređene zemlje i od tog kursa se ne odstupa tek tako samo zato što se promenio predsednik !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online