Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 21.11.2016.
13:57
rs.sputniknews.com, Vestionline A

Rusija spremna: S-400, "iskander", rakete, mornarica... Svi protiv američkog PRO

"Kao odgovor na raspoređivanje američke protivraketne odbrane u Evropi, Rusija će morati da pojača svoju vazdušno-kosmičku odbranu na zapadu, da upotrebi dodatne snage i sredstva za zaštitu objekata i kontrolnih punktova", izjavio je predstavnik Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov.

www.kremlin.ru
Na njega čak ni Amerikanci nemaju odgovor: Raketni sistem S-400

- Kao recipročna mera protiv takvih vrsta pretnji prinuđeni smo da pojačamo sistem vazdušno-kosmičke odbrane u tom pravcu, iskoristimo dodatne snage i sredstva za rešavanje zadataka zaštite odgovarajućih objekata i kontrolnih punktova. U taj napor ulazi raspoređivanje S-400 i kompleksa "iskander" u Kalinjingradu i stvaranje novih formacija u zapadnom i Južnom vojnom okrugu - rekao je Ozerov.

On je naveo da je jedan od argumenata koje je Rusija navodila zbog raspoređivanja američkog PRO u Evropi bio strah za stvaranje infrastrukture može u kratkom roku biti preuređena za raspoređivanje udarnog naoružanja, između ostalog, krstarećih raketa kopnenog baziranja.

Prema rečima šefa komiteta, pored motorizovanih tenkovskih jedinica koje su formirane u Zapadnom i Južnom vojnom okrugu, divizija poseduje i sredstva za protivvazdušnu i kosmičku odbranu.

- Osim toga, mi to ne krijemo, usavršavamo i naše vazdušno-kosmičke snage, izrađujemo nove, savremene tipove raketa klase kao što su zemlja-vazduh i vazduh-zemlja koje bi mogle da neutralizuju vazdušnu odbranu koju SAD imaju u Evropi - naveo je ruski senator.

I nosači aviona moći će u Tartus

Viktor Ozerov je rekao i da će, posle modernizacije infrastrukture ruska baza u sirijskom Tartusu moći da prima brodove prvog ranga, uključujući nosače aviona i nuklearne podmornice. Prema njegovim rečima, baza u Tartusu će moći, između ostalog, da primi i nosač aviona "Admiral Kuznjecov".

On je rekao i da bi broj brodova Sredozemne flote u luci Tartus mogao biti uvećan. Brodovi prvog ranga su uglavnom nosači aviona, raketne i protivbrodske krstarice i atomske podmornice.

- Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u oktobru da namerava da stvori stalnu pomorsku bazu u Tartusu. Svi dokumenti su već pripremljeni i sada prolaze međuresorno usaglašavanje - saopštio je sekretar zamenika ministra odbrane Nikolaj Pankov.

U ovom trenutku u Tartusu se nalazi punkt za snabdevanje brodova ruske Ratne mornarice koji radi još od 1977. godine. Sporazum o korišćenju ove baze mogao bi biti potpisan na 49 godina.

 

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2016. 21:11
Šta je to "vazdušno kosmička odbrana"?
Sreda 23.11.2016. 21:11
americka hegemonisticka revija u evropi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online