Sreda 12. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 29.11.2016.
09:58
Tanjug, Vestionline A

Nemačka: Ne mogu Rusi da nam šetkaju za Božić po EU, a čine zlodela

Predsednik Odbora za spoljne poslove Bundestaga i poslanik CDU kancelarke Angele Merkel, Norbert Retgen, pozvao je Berlin da uvede sankcije Moskvi.

pixabay.com
Nije Božić za Ruse (Foto: Ilustracija)

On je takav poziv uputio zbog podrške koju Moskva pruža predsedniku Sirije u sirijskom ratu.

Retgen je, zajedno sa poslanicom Zelenih Franciskom Brantner, istakao da Zapad mora odmah da deluje u pogledu sirijsko-ruskih napada u sirijskom gradu Alepu, javlja Rojters.

- EU mora da barem nametne sankcije Rusiji koja podržava ta zlodela - naveli su Retgen i Brantner u zajedničkom saopštenju, dodavši da "nije prihvatljivo da oni koji su odgovorni za ratne zločine lete za Minhen ili Pariz radi božićne kupovine, dok žene i deca umiru u Siriji". 

Prema njihovim rečima, iako bi sankcije imale spori efekat, ruski predsednik Vladimir Putin "bi morao da njihove učinke uzme u obzir u proračunima u vezi sa posledicama njegovih akcija u Siriji". 

Portparolka nemačkog Ministarstva spoljnih poslova izjavila je da je u Alepu neophodno hitno humanitarno primirje. 

- Ta tragedija mora da se okonča. Režim i njegovi podržavaoci, pre svega Rusija i Iran, za to snose najveću odgovornost - zaključila je ona. 

Vojska Sirije i njeni saveznici objavili su u ponedeljak da su preuzeli veliki deo istočnog Alepa iz ruku pobunjenika, u ubrzanom napadu koji preti da sruši opoziciju u njenom najvećem urbanom uporištu, navodi britanska agencija. 

Lideri SAD i pet evropskih zemalja razgovarali su o svojoj zabrinutosti zbog situacije u Siriji na sastanku u Berlinu 18. novembra, ali ne i o uvođenju sankcija Rusiji u vezi sa Sirijom, što sirijska opozicija priželjkuje, dodaje Rojters.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2016. 12:52
Sklonište u Iraku, februar 1991.... Tokom prvog Zalivskog rata američki avioni bombardovali su sklonište u Amirijahu, predgrađu Bagdada, i tom prilikom ubili 408 civila. „Si-En-En“ navodi da je sklonište planski gađano, uprkos činjenici da su se u njemu nalazili civili. Pentagon i CIA su se branili tvrdnjom da je sklonište zapravo bilo pomoćni komandni centar, i optužili Sadama Huseina da je „namerno naselio civile u to područje, koristeći ih kao ljudski štit“.
Utorak 29.11.2016. 12:53
Albanska izbeglička kolona, Kosovo 1999..... Tokom rata na Kosovu i Metohiji, NATO je gađao kolonu Albanaca i tom prilikom usmrtio 73 osobe. Alijansa je naknadno priznala da je njihov pilot „slučajno bacio bombu na civile, jer je mislio da je u pitanju jugoslovenska vojska“.
Utorak 29.11.2016. 12:53
Venčanje u Avganistanu, jul 2002... Na početku rata u Avganistanu, dve američke letelice bombardovale su ceremoniju venčanja u centralnoj provinciji Uruzgan, pri čemu je život izgubilo 48 ljudi. Pentagon je izdao saopštenje da su piloti reagovali na „žestoku protivavionsku paljbu“. Avganistanski ministar odbrane rekao je da je u pitanju laž, te da su svatovi u tradicionalnoj ceremoniji proslavili svadbu tako što su iz pištolja ispalili nekoliko hitaca u vazduh.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online