Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.01.2017.
18:01
B. Božin - Vesti A

Ubica nikako ne želi u Srbiju

Dve godine je prošlo od tragedije na parkingu ispred Mekdonaldsa u Ofenbahu gde je tada 18-godišnji Sanel M, rodom iz Sjenice u Srbiji, udarcem u glavu prouzrokovao smrt studentkinje turskog porekla Tugdže Albajrak (22).

pixabay.com
Sud doneo odluku o proterivanju Sanela

Sanel je u junu 2015. osuđen pred sudom u Darmštatu na tri godine zatvora, a u međuvremenu je Kancelarija za poslove sa strancima u Vizbadenu pokrenula postupak za njegovo proterivanje iz Nemačke u Srbiju. Krajem septembra prošle godine doneta je odluka o proterivanju na osam godina i određena je momentalna deportacija u Srbiju, ali je Sanel pred Upravnim sudom u Vizbadenu podneo hitnu žalbu protiv odluke o deportaciji.

Prigovor je odbijen 10. januara ove godine uz obrazloženje da njegov ostanak u Nemačkoj predstavlja "opasnost za javnu sigurnost i red", budući da je i u zatvoru kršio propise, zbog čega je protiv njega vođen i disciplinski postupak. Prošlog petka Sanel M. se ponovo žalio, ali ovaj put višoj instanci, na odluku suda u Vizbadenu. O žalbi će odlučivati Hesenski upravni sud u Kaselu, saopštila je u ponedeljak za agenciju DPA Patricija Evers, portparol suda.

- Na odluku se zbog različitih rokova može računati tek za nekoliko nedelja. Do tada Sanel M. ne može biti deportovan u Srbiju - rekla je Patricija Evers.

Slučaj je svojevremeno uzburkao nemačku javnost zbog brutalnosti kojom je nasilni mladić reagovao na pokušaj mlade Turkinje da pomogne dvema devojčicama od 13 i 15 godina godina da se izvuku iz konflikta sa grupom oko Sanela M. Osuđeni Sanel je u jednom trenutku snažno udario Tugdže i ona je pala i glavom udarila o beton. Od zadobijenih povreda je ostala bez svesti, a preminula je dve nedelje kasnije, tačno na svoj 23. rođendan. Njen postupak je u čitavoj Nemačkoj doživljen kao primer pokazivanja civilne hrabrosti i danima je bio na udarnim stranama svih medija.

Hronologija događaja

*  Sanel i dvojica njegovih zemljaka stigli su u Mekdonalds u Ofenbahu
* u ženskom toaletu su videli dve devojčice koje su počeli da nagovaraju da pođu s njima
* devojčice su viknule mladićima da izađu iz ženskog toaleta
* u tom momentu naišla je Tugdže i isterala Sanela i njegove prijatelje iz toaleta
* sukob između Tugdže i Sanela nastavljen je na parkingu Mekdonaldsa
* Sanel je udario Tugdže koja je od siline udarca pala, udarila u glavom o beton i ostala nepomično da leži
* Tugdže je 13 dana bila u komi, a umrla je 28. novembra 2014.
 

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2017. 20:03
Sto ga ne isporuce Turcima??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online