Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 11.03.2017.
08:59
Vestionline A

"Nismo naivni, Balkan se destabilizuje i iznutra i spolja"

"Svima je jasno da unutrašnje i spoljašnje snage pokušavaju da destabilizuju region Zapadnog Balkana", poručio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Reuters
Donald Tusk

- Mi nismo naivni. Zato evropski lideri pokazuju nedvosmislenu podršku zemljam Zapadnog Balkana i njihovoj evropskoj perspektivi - poručio je Tusk.

On očekuje da će se ovaj pozitivni signal iz Brisela čuti u regionu. 

Inače, lideri EU su u petak uveče u Briselu održali raspravu o situaciji na Zapadnom Balkanu. 
Razgovaralo se zajedničkoj budućnosti Unije koja bi trebalo da bude u fokusu deklaracije koja će biti usvojena 25. marta na ceremoniji u Rimu.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker kaže da su predloženih pet scenarija o budućem ustrojstvu EU koje je Evropska komisija predstavila u okviru tzv. "Bele knjige" tu da se o njima otvoreno razgovara u svim segmentima evropskog društva. 

Plan o mogućoj "Evropi u više brzina", prema Junkerovim rečima, ne predstavlja nove podele i "gvozdene zavese" između Istoka i Zapada. 

U Briselu je najavljeno da će se prvi konkretni zaključci o budućem ustrojstvu EU naći pred Evropskim savetom u decembru 2017. godine, što će odrediti korake koje će EU sprovesti do juna 2019. za kada su zakazani parlamentarni izbori na nivou Unije.

POVEZANE VESTI

Subota 11.03.2017. 11:02
Kakav lazni dusebriznik, ljigan!!
Subota 11.03.2017. 11:19
koje unutrasnje?jel one koje vi finansirate putem nvo?pa vi vec 25godina lazete o Srbiji i samo to i znate da lazete i izmisljate
Nedelja 12.03.2017. 21:30
Za drzave na Balkanu najbitniji su dobrosusedski odnosi i ekonomska saradnja. Na zalost, ratne rane su nezaceljene, jer tako odgovara nacionalnim i verskim elitama, stasalim u vremenu ludila devedesetih. Samo pomirenje naroda i drzava, moze doneti dugorocni mir i stabilnost. Svi smo na ovim prostorima, kroz istoriju, jedni drugima cinili nepravdu. Treba prihvatiti i cinjenice koje nisu prijatne i suociti se sa njima. Evropa nam u tome mora pomoci... Ne mogu ni da zamislim do kakvog haosa na Balkanu bi doslo ukoliko bi se EU raspala. Zanimljiva je solidarnost primitivnih populista i nacionalista iz regiona sa onima iz EU.To je bratstvo u ludilu. Glavna snaga mu je nestabilnost i mrznja. Ipak, na kraju razum i tolerancija moraju pobediti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online