Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 21.03.2017.
13:32
Vestionline A

"Erdogan prešao crtu, nije dobrodošao u Nemačku"

"Predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan prešao je crtu poredeći Vladu Nemačke sa nacistima i više nije dobrodošao u Nemačku", izjavio je predsednik vlade pokrajine Hesen Folker Bufije.

Reuters
Rešio da preispita odnos sa Unijom: Redžep Tajip Erdogan 

- Što je dosta - dosta je - rekao je Bufije za "DLF".

Nemački mediji su izvestili da Erdogan planira da poseti Nemačku u martu kako bi održao predizborne skupove u cilju dobijanja podrške od Turaka koji žive u Nemačkoj za referendum o izmeni ustava u aprilu, kojima bi bila proširena predsednička ovlašćenja.

Bufije je rekao da bi Erdoganova poseta stvorila bezbednosne probleme.

- Neko ko nas tako vređa, ne može da očekuje da ćemo angažovati na hiljade policajaca da bi ga štitili - rekao je Bufije.

Nemačka vlada je saopštila da nije dobila od Erdogana zvaničan zahtev za posetu.

Erdogan: Preispitaćemo odnos sa EU, prošlo vreme pretnji

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan izjavio je da će posle referenduma u aprilu Turska preispitati svoj odnos sa Evropom, koju je opisao kao "fašističku i okrutnu" nalik onoj iz vremena pre Drugog svetskog rata. Posle referenduma o ovlašćenjima predsednika 16. aprila, rodiće se jedna "veoma drugačija Turska" u odnosima sa Evropskom unijom, preneo je Rojters Erdoganove reči.

On je dodao da se Turskoj više ne može pretiti procesom evropskih integracija i migrantskog sporazuma.

- To vreme je prošlo - poručio je Erdogan.

Erdogan je dodao i da Turska više neće dozvoliti Evropljanima da na turskoj teritoriji "špijuniraju" pod različitim izgovorima.

Han: Članstvo Turske u EU sve nerealnije

Članstvo Turske u Evropskoj uniji svakim danom je sve manje realno, rekao je izaslanik Evropske komisije za pregovore o proširenju Johanes Han.

- Turska se već duže vremena udaljava od EU i ako brzo ne dodje do promene pravca, članstvo postaje sve manje i manje realno - rekao je Han za nemački Bild, prenosi Hina.

On je planirane promene turskog Ustava, koje bi sadašnjem predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu dale još veća ovlašćenja, nazvao "jasnim udaljavanjem od Evrope" i otvorio mogućnost da članice EU uskoro raspravljaju o potpunom prekidu pregovora s Turskom.

- EU je u decembru odlučila da nastavi pregovore, ali se to u svakom trenutku može promeniti - rekao je Han misleći na razvoj situacije u Turskoj i uvrede koje turski državni vrh u poslednje vreme skoro svakodnevno upućuje na račun evropskih političara.

Han je naglasio kako "Erdogan nije Turska" i izrazio žaljenje što se trenutno "razumni i proevropski glasovi" u Turskoj ne čuju.

POVEZANE VESTI

Subota 01.04.2017. 20:35
Bojim se da je ovo mnogo vise od igre Turske i Njemacke,mislim da nam neko sprema pakao. Neko ko kontrolise i Njemacku i Tursku,a pobjegao je iz EU da ne primi izbjeglice,upravo sad u proljece kad ce nam smisljeno preplaviti zemlju migrantima. Englezi su majstori da naprave haos,kao i u prvom i drugom svjetskom ratu,da uniste sve da sacuvaju svoju dominaciju.
Subota 01.04.2017. 20:36
I onda je Erdogan otvorio granice i obezbedio nesmetan prolazak izbeglica,emigranata i "umerene opozicije" ka Nemackoj jer im je Nemacka i zemlje u okruzenju krajnja destinacija.........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online