Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 22.03.2017.
16:55
Vestionline A

Štajnmajer poručio Erdoganu: Rizikuješ...

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer upozorio je, u prvom predsedničkom govoru, turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana.

Reuters
Sve dublji jaz na relaciji Nemačke i Turske

On je rekao da turski lider rizikuje da uništi sve što je njegova zemlja postigla poslednjih godina.

Između Turske i Nemačke, a kao i sa drugim evropskim državama, postoji razdor zbog želje turskih vlasti da održavaju mitinge u cilju skupljanja podrške dijaspore na referendumu u Turskoj zakazanom za 16. april na kome Erdogan želi da proširi svoja ovlašćenja i zabrani.

Evropske države, međutim, nisu izdale dozvolu za održavanje takvih mitinga, što je napravilo još dublji razdor u odnosima Turske i drugih država.

- Način na koji gledamo na Tursku karakteriše briga, da se sve što se gradilo godinama i decenijama urušava - rekao je Štajnmajer u inauguralnom govoru.

Turska je u više navrata optužila Nemačku da koristi "nacističke taktike" pri zabrani mitinga.

Direktno se obraćajući Erdoganu, Štajnmajer je istakao da turski predsednik "ugrožava sve što je, zajedno sa drugima, gradio".

- Prekinite sa užasnim nacističkim poređenjima. Ne presecajte veze onih ljudi koji žele partnerstvo sa Turskom. Poštujte vladavinu prava i slobodu medija i novinara. I oslobodite Deniza Jucela - rekao je Štajnmajer.
 

POVEZANE VESTI

Subota 01.04.2017. 21:28
Sta bi Erdoganu Srbija porucila ako proba da odrzi miting u N.Pazaru? Naravno znamo sta kaze kad dodje Turska banka... Prilikom posete Erdogana Putinu, tv prenos je prekinut jer je Erdogan poceo mucati od treme i straha...nijedna stanica nije ponovila taj snimak. U mogucnosti daljeg odvajanja Turske i EU se ogleda rezervisanos EU snaga da intervenisu u slucaju konflikta na teritoriji Turske (nije slucajno zatvorena zona imedju Turske i Sirije).
Subota 01.04.2017. 21:29
Ne smeju se imati dvostruki standardi a narocito Evropa mora da vodi o tome racuna, ono sto obeca mora i da ispuni. Dajte napisite sta je Evropa obecala Turcima, pa predjite na to ko je hteo da ga ub-ije , pa sve ostalo. Ovakvim naslovima bez analitickog teksta pravite od Erdogana monstruma unapred a ko je monstrum treba da se vidi.
Subota 01.04.2017. 21:30
Turska je davno digla ruke od EU i to je za njih zavrsena prica. Erdogan je klasicni seoski kabadahija, covek neartikulisanih govora, izgubljen i u prostori i vremenu. Jasno je da ce i tamo uskoro doci do velikih previranja i ne bih se zacudio jos jednom drzavnom udaru!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online