Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.07.2017.
00:33
S. J. - Vesti A

Moćni će se složiti samo u jednom: Objaviće rat terorizmu!

Nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da će na Samitu Grupe 20 vodećih svetskih privreda u Hamburgu 7. i 8. jula biti postignut uopšteni dogovor o borbi protiv međunarodnog terorizma, ali je navela da će među učesnicima verovatno biti nesuglasica o drugim pitanjima.

Reuters
Čudna poruka na torbi: Niste dobrodošli Putine, Trampe i Erdogane

- Ne mislim da ćemo na kraju imati jedinstvene stavove, ali bilo bi razumno i pošteno da razgovaramo jedni sa drugima o svim pitanjima međunarodne diplomatije - rekla je Merkelova na konferenciji za štampu.

Ona je sugerisala da se SAD ne slažu s ostalima o nekim problemima.

- Znamo određene stavove kojih se američka vlada drži i ne očekujem da će od njih odstupiti zbog dvodnevnog puta u Hamburg - navela je Merkelova.

Protesti tokom Samita

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer izjavio je da nemačke bezbednosne snage očekuju da će se oko 8.000 nasilnih demonstranata okupiti u Hamburgu kada kancelarka Angela Merkel ove nedelje ugosti lidere Grupe 20 vodećih svetskih privreda (G20). Oko 20.000 policajaca obezbeđivaće ovaj skup koji se održava 7. i 8. jula u drugom po veličini gradu u Nemačkoj.

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće i zvaničnici Stejt departmenta razmatraju šta bi SAD mogle da ponude Moskvi. Navodno, "nema specifične agende" pred prvi sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Tramp će možda tražiti ustupke od Rusije kako bi pokazao napredak u odnosima dve nacije, dok će Putin sigurno nešto tražiti zauzvrat, navodi američka agencija AP.

Lukavi čin balansiranja

Trampova prva poseta Evropi u maju uznemirila je saveznike jer nije jasno podržao sporazum NATO o zajedničkoj odbrani, kritikujući evropske lidere što troše više na svoje oružane snage. Sada će iskoristiti odlazak u Poljsku i Nemačku da izvede "lukavi čin balansiranja" - poboljšanja veza sa Moskvom, u vreme kada su odnosi opterećeni, dok će istovremeno predstaviti SAD kao kontrolora protiv ruske agresije, navodi agencija AP.

Tramp će se sastati sa Putinom na marginama Samita G20 i taj susret dvojice "nepredvidivih lidera" biće pažljivo posmatran zbog istrage o navodnoj umešanosti Moskve u predsedničke izbore u SAD 2016. godine i navodnog dosluha članova Trampove kampanje i Rusije. Zbog "istrage koja visi u vazduhu", navodi agencija AP, slaba su očekivanja da će na sastanku lidera SAD i Rusije biti postignut značajan napredak o teškim pitanjima, poput krize u Ukrajini ili sukoba u Siriji. Trampov susret sa Putinom biće jedan od najmanje devet sastanaka koje će predsednik SAD imati sa liderima drugih zemalja u Hamburgu, a sa šefom Kremlja je do sada tri puta razgovarao telefonom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online