Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.08.2017.
00:44
Ž. Marković - Vesti A

"Vesti" u Švajcarskoj: Dijasporci uživali u šetnjama i grilovanju u prirodi

Naši zemljaci u Švajcarskoj su protekli lep i sunčan vikend iskoristili svako na svoj način: izlaskom u prirodu, poseti baštama, gradskim feštama, vožnji bicikla, grilovanju, šetnji pored reka i jezera. Ovo lepo vreme su iskoristili za opuštanje i rekreaciju, familije Selaković iz Bara kod Požarevca, Rpulović iz Kobišnice i Miulović iz Bukovča kod Negotina, Paunović iz Vlaške kod Ćuprije, Stojnić iz Gradiške sa članovima moto-kluba Tef Farer, Mijajlović iz Kruševca, Giškić iz Požarevca, Peranović iz Vintertura i druge.

Ž. Marković
Članovi SKD-A iz Dibendorfa i njihovi gosti
 

- Porodično smo ovde na gradskoj priredbi, u starom delu Ciriha, i razgledali smo i staru Niderdorf ulicu, osvežili smo se ukusnim sladoledom, taman legao ko kec na desetku po ovoj vrućini - kaže Slađan Selaković rodom iz Bara kod Požarevca.

- Vikendom slobodno vreme koristim za izlazak u moju baštu, to mi je najveće zadovoljstvo i od naporne vožnje autobusom, ovde nađem svoj mir i tišinu - kaže Slavoljub Paunović rodom iz Vlaške kod Ćuprije.

Ž. Marković
Grilovanje pored reke u Urnešu: Aca Rpulović iz Herisaua sa familijom

Familije Rpulović i Miulović iz Herisaua su vikend iskoristili za grilovanje pored reke u Urnešu nadomak Herisaua. A familija Giškić iz Požarevca, bila je na ručku u obližnjoj Austriji u restoranu na brodu.

- Pošto je lep dan, došli smo u našu baštu da spremamo roštilj i da ispečemo malo paprike. Pečena paprika daje ukus svakoj hrani i ima lep miris, a uz to ide i hladno pivce, sve je to povezano i ide jedno s drugim - kaže kroz osmeh Živoslav Mijajlović iz Kruševca.

Ž. Marković
Članovi moto-kluba Tef Farer iz Herbruka

Proveli se i bajkeri

- Obišli smo moto-klub "Harli Dejvidson" iz Kura, oni su slavili 30 godina od postojanja. Nas 130 dočekao je lično predsednik tog kluba, tu smo malo sedeli, pili i popričali sa njima, a onda smo se uputili ka Buhsu na gradsku feštu - kaže Miki Stojnić iz Gradiške, predsednik moto-kluba Tef Farer iz Herbruka - Bio je postavljen i naš srpski šator gde je svirala srpska muzika, a takođe su nastupili i folkoraši KUD-a "Sveti Sava" iz Altštetena. Pravi melem za oči i tu smo ostali skoro ceo dan - dodaje Stojnić.

SKD iz Dibendorfa radi nakon odmora: Predsednica skuvala gulaš

Srpski kulturni klub iz Dibendorfa zvanično je, nakon letnjih godišnjih odmora, nastavio rad i to - druženjem u prirodi. Članovi i simpatizeri ovog aktivnog udruženja okupili su se u jednoj izletničkoj šumi nadomak Ciriha. Sumirali su se utisci sa boravka na odmoru, ali se, prema rečima Srbijanke Lečić, predsednice društva, razgovaralo se i o narednim aktivnostima i gostovanjima koja predstoje.

Pored obaveznog roštilja, agilna predsednica SKD-a pokazala je, osim organizatorskih, i kulinarske veštine, i spremila gulaš u kotliću, za koji su svi imali samo reči hvale.

- Ovoga puta sa nama je bilo i nekoliko naših gostiju iz Berna, koji nam, inače, redovno navraćaju kada u našem klubu ima pozorišnih predstava ili drugih kulturnih dešavanja - kaže za "Vesti" Srbijanka Lečić.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Srce nam je uz Srbiju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online