Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.04.2018.
18:01
Z. Mirković - Vesti A

Srpski zet postao otac

Šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPOe) Johan Gudenus i njegova supruga Tajana dobili su ćerku.

Lična arhiva
Na vemčanju: Johan i Tajana sa Sosikom i kumom Konstantinom


Gudenus, koji se venčao u Banjaluci u prisustvu Milorada Dodika, predsednika RS, kojem je poručio "pozdravlja te zet Republike Srpske", preneo je da je je postao otac devojčice. Njegova supruga Tajana porodila se u četvrtak u Beču.

"Naša ćerka će se zvati Anastasija Mari Luize. Ime Mari Luize je dobila po mojoj majci, a Anastasija je staro hrišćansko ime, koje znači vaskrsenje i spaja Srbe i Austrijance", objasnio je Gudenus za "Vesti".

Gudenus je inače potpredsednik vladajuće FPOe , a ranije je bio i zamenik gradonačelnika Beča.

Johan sa srpskim diplomatama na Svetosvaskom balu

On je poznat kao austrijski političar koji neguje odlične veze sa Srbima, Srbijom i Republikom Srpskom, odakle mu je supruga poreklom.

Gudenusa je na ovogodišnjem Danu RS odlikovao predsednik Srpske, koji je njemu, kao i lideru FPOe Hajnc-Kristijanu Štraheu, koji je postao vicekancelar, uručio najviši orden RS.
Taj orden, ali i brojne izjave u korist RS, pre svega da srpski narod u BiH treba da dobije pravo na samoopredeljenje, izazvali su buru u austrijskoj javnosti, pa tako i osudu opozicionih partija, među kojima i Socijaldemokratske partije (SPOe), koja se godinama prikazivala kao navodni prijatelj srpskog naroda.

- Ne razumem što se oko ovog ordena i moje posete RS digla tolika bura u Austriji. Mi negujemo odnose sa svim zemljama na Zapadnom Balkanu, ali uvek kada odemo na srpsku teritoriju neki nas napadaju. Kristijan Kern, lider SPOe dozvolio je da ga savetuju veliki Bošnjaci. Pitam se gde je tu neutralnost - izjavio je tim povodom Johan Gudenus.

Međutim, i pored "žestoke paljbe" po njima, Gudenus i Štrahe ostali su pri svojim stavovima i nastavljaju da podržavaju srpski narod.

Sve spremno za bebu: Tajana pred porođaj

S ordenom na bal

Gudenus je redovan gost na Svetosavskom balu u Beču, na koji je ove godine došao sa ordenom RS na fraku. On se, pored toga što se oženio devojkom koja je naše gore list, i ranije dokazao kao veliki prijatelj srpskog naroda. Družio se sa Srbima, redovno posećivao srpske kafiće. Tako je i za kuma uzeo dugogodišnjeg prijatelja Konstantina Dobrilovića.

Krajem prošle godine FPOe je ušla u vladu kao koalicioni partner Narodne partije Sebastijana Kurca i sa te pozicije Gudenus i Štrahe nastavljaju da neguju tesne kontakte sa Srbijom i RS.

FPO je, ujedno, i jedina stranka koja je Srbima omogućila da se politički angažuju i to ne na najnižem nivou, kao što su opštinski odbori, već je stranka koja je postavila prvog srpskog poslanika u bečkom parlamentu.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online