Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
01.10.2015.

Srđan Verbić (45)

Godina ministrovanja Srđana Verbića na mestu prvog čoveka prosvete nije za pohvalu. Resor koji vodi potresale su afere s nameštenim testovima prilikom upisa u škole, a prosvetari su bili nezadovoljni svojim materijalnim položajem i često su štrajkovali. Ipak, po oceni poverenika za informacije od javnog značaja, ministar zaslužuje sve pohvale za najbolji Informator o radu.

Vladimir Mandić (35)

Poznati rukometaš Vladimir Mandić pojavio se u beogradskom sudu, gde odgovara za optužbe za pokušaj ubistva Dejana Markovića, bivšeg policijskog službenika. Mandić je došao u društvu oca Momčila, bivšeg ministra u Vladi RS, a na dušu mu se stavlja da je u klopku namamio Markovića na koga je pucao njegov rođak Draženko Mandić. Prvom presudom Mandići su oslobođeni.

30.09.2015.

Muhamed Alabar (58)

Hoće li ispuniti obećanje i u roku izgraditi dve kule u okviru projekta Beograd na vodi to teško da iko može da sa sigurnošću tvrdi. Ali, Muhamed Alabar glavni investitor ovog grandioznog projekta nema dileme. On tvrdi da će ispuniti sva data obećanja, a kao božji blagoslov navodi i kišu koja je padala na dan udaranja kamena temeljca pozivajući se pritom na Kuran.

Nebojša Stefanović (38)

Ministar policije Nebojša Stefanović kategorično je demantovao da je policija upala u prostorije Demokratske stranke na dan udaranja kamena temeljca za izgradnju Beograda na vodi, kome se DS žestoko protivi. Sigurnosne kamere međutim snimile su policiju u trenutku kad je ušla u prostorije DS, a snimak je predočen javnosti. Na snimku se vide dva čuvara reda.

29.09.2015.

Robert Prosinečki (46)

Jednom zvezdaš, uvek zvezdaš! I pored činjenice da je morao da ode iz Zvezde sa mesta trenera Robert Prosinečki obnovio je članarinu u FK Crvena zvezda, i to u vreme žestokog sukoba političkog vrha Hrvatske i Srbije. Od malih nogu navijao je za beogradski klub, u Zvezdi je stekao slavu kao igrač, potom je radio kao trener, a želja mu je da se ponovo vrati na kormilo crveno-belih.
 

Ljubomir Šubara (50)

Ministar privrede Željko Sertić optužio je direktora Ljubomira Šubaru da Agenciju za privatizaciju doživljava kao svoj feud. Ministar je još rekao da je nezadovoljan saradnjom s Agencijom, a posebno kritikuje njenu neefikasnost i pored 300 zaposlenih. I mediji pišu o samovolji Šubare i korišćenju službenog automobila u privatne svrhe iako je to odlukom Vlade Srbije zabranjeno.

28.09.2015.

Aleksandar Vučić (45)

Aleksandar Vučić (45), premijer Srbije, uspeo je da za vreme granične krize kontroliše svoje ponašanje i rečnik. U izjavama je bio politički korektan, držao se činjenica i pazio da ne izgovori ijednu uvredljivu reč ili ocenu na račun zvaničnika iz Zagreba.

Zoran Milanović (49)

Zoran Milanović (49), premijer Hrvatske, nadmašio je tabloide svojom retorikom. Srpske zvaničnike i državu vređao je kad god je stigao, kao da se takmičio sa hrvatskim šovinistima i desnicom u uvredama i mržnji usmerenoj ka Srbima i Srbiji.

26.09.2015.

Ana Dabović (26)

Srpska košarkašica Ana Dabović (26), blista u najjačoj svetskoj košarkaškoj ligi u dresu Los Anđeles Sparksa i uvrštena je u najbolji tim rukija u NjNBA lige. Sjajne partije pružala je i u dresu reprezentacije Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Bogatu košarkašku karijeru započela je u Herceg Novom, igrala je za albanski Fljamurtari, potom za grčki Aris, a pre odlaska za Ameriku, igrala je za ruski Dinamo.

Zoran Babić (44)

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Zoran Babić (44) izvinio se članovima Demokratske stranke što ih je nazvao petom kolonom. Nisam mogao da nađem adekvatniji izraz, pravdao se Babić i istakao da je razočaran što je "DS stao na stranu Hrvatske u sporu sa Srbijom". Premijer Srbije Vučić oštro je osudio ovu izjavu stranačkog kolege i zatražio od njega javno izvinjenje.

25.09.2015.

Otac Teoksit (45)

Otac Teoksit (45), iguman manastira Sopoćani, pokrenuo je akciju da se Trgovište, deo Starog Rasa, kolevke srpske države, koje je potopljeno već punih pet meseci, konačno
zaštiti od propadanja. Ovaj lokalitet je pod zaštitom Uneska još od 1978. godine, ali Ministarstvo kulture, Zavod za zaštitu spomenika i lokalna samouprava ništa nisu učinili da se sanira ogromna šteta.

Isa Mustafa (64)

Isa Mustafa (64), predsednik vlade u Prištini prošao je kao bos po trnju u kosovskom parlamentu. Njega su tokom održavanja poslednje sednice kosovske skupštine gađali jajima od kojih je jedva utekao. Obezbeđenje ga je jedva izvelo iz skupštinske sale i zaštitilo ga kišobranima. Akciju su izveli poslanici Samoopredeljenja zbog čega su uhapšeni i privedeni u policiju na saslušanje.

24.09.2015.

Miloš Biković (27)

Filmovi u kojima igra mladi srpski glumac Miloš Biković treći put su među kandidatima za nagradu Oskar Američke filmske akademije. Prvo je kandidovan "Montevideo, Bog te video" u kome je Biković igrao glavnu ulogu, potom je i nastavak ovog ostvarenja Dragana Bjelogrlića konkurisao za ovu prestižnu nagradu, a treći sreću imaće i film Nikite Mihalkova "Sunčanica", gde takođe igra srpski glumac.

Jasna Matić (51)

Jasna Matić bivša ministarka za telekomunikacije u Vladi Srbije optužena ja za zloupotrebe u Agenciji za promociju izvoza i strana ulaganja, a prekjuče je pred sudom morala da se suoči sa ovim optužbama. Ona je kategorično negirala ove optužbe ističući da nije počinila krivično delo niti oštetila budžet države.
- Razumela sam optužnicu ali ne priznajem izvršenje krivičnog dela - rekla je Matićeva.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online