Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
13.08.2015.

Jelena Trivan (42)

Vlada Srbije pozitivno je ocenila rad Jelene Trivan (42) na mestu v.d. direktora Službenog glasnika, pa joj je ponovo ukazala poverenje. Trivanova će tako i dalje upravljati ovom izdavačkom kućom. Pre nje na čelu Glasnika bio je funkcioner vladajuće SNS Radoš Ljušić, koji je rekao da je "zamoljen da se povuče i da ćuti". Jelena je bila istaknuti član DS-a, ali je ovu stranku napustila prošle godine.

Vuk Drašković (68)

Srpski pokret obnove i lider ove stranke Vuk Drašković (68), mogli bi ostati bez ekskluzivnog poslovnog prostora u Knez Mihailovoj ulici u strogom centru Beograda, koji punih 20 godina koriste potpuno besplatno. Dok je sa svojim saradnicima vedrio i oblačio u gradu, Drašković je gospodario i poslovnim prostorom, lokali su se delili ispod žita, pa je tako svojoj partiji dodelio i pomenuti lokal.

12.08.2015.

Vanja Udovičić (32)

Kao ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić (32) ne dobija laskave ocene, ali je posle još jednog trijumfa srpskih vaterpolista, čiji je donedavno bio kapiten, otvorio dušu i obećao da će se "delfinima" ekspresno isplatiti po 30.000 evra. Udovičić se izjadao na medije, koji su se sada setili vaterpola, a do sada su zastupali stav "koga to zanima". - Vaterpolisti su zaslužili nagradu i biće nagrađeni - rekao je Udovičić.

Vladimir - Beba Popović (57)

Čak 52 nevladine organizacije iz šest država regiona zatražile su, a Evropska unija donela odluku, da obustavi finansiranje projekta o ženskim pravima Instituta za javnu politiku sa sedištem u Podgorici, čiji je osnivač Vladimir - Beba Popović (57). Civilni sektor je podsetio da je Popović promovisao nedostojnu kampanju protiv crnogorske aktivistkinje Vanje Ćalović, što ga i diskredituje da se bavi pravima žena.

11.08.2015.

Nik Vujičić (33)

Nik Vujičić, australijski pisac srpskog porekla koji se rodio bez ruku i nogu, dobio je drugog sina i dao mu ime Dejan. Time je još jednom pokazao silu života i nadahnuo milione svojih čitalaca. Uprkos hendikepu uspeo je da nauči da pliva, oženi se, završi fakultet, a 2008. posetio je u matici decu bez roditelja.

- Ovo su naša, srpska deca. Pred Srbijom je dugačak put oporavka i želim da pomognem da dečje duše zacele - rekao je tada Nik.

Zlatibor Lončar (44)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odlučio je da otpusti 700 stomatologa, iako radnosposobnom stanovništvu u proseku fali po više od deset zuba.

- Još od 2005. ide se na to da se primarna zdravstvena zaštita privatizuje. Međutim, veliki deo građana nema para za zubara, a malo se radi na preventivi. U školama se rade sistematski pregledi, ali to je samo popis bolesnih zuba bez lečenja - kaže dr Milomir Jelčić, bivši predsednik Stomatološke komore.

10.08.2015.

Patrijarh Irinej (85)

Iako je proteklih dana imao "gust raspored", patrijarhu srpskom Irineju nije bilo teško da dođe iz Beograda i lično osvešta Hram Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima kod Čapljine. Hram je sredstvima građana i Vlade Republike Srpske sagrađen u sećanje na 4.000 Srba, mahom žena, dece i staraca koje su u Drugom svetskom ratu ubile ustaše na području Hercegovine.

Mina Lazarević (40)

Pošto je digla na noge srpsku javnost, policiju i tužilaštvo Mina Lazarević, glumica koja je pretrpela fizičko nasilje od supruga Gorana, kasnije je negirala da ju je muž tukao, optuživši medije da preteruju. Zatražila je od novinara od kojih prethodno nije krila svoju dramu, da se više ne mešaju u njenu privatnost.

08.08.2015.

Miroslav Stanković (60)

Miroslav Stanković, čuvar Hadži Zamfirovog letnjikovca na Vlasini, čamcem je stigao na vreme da spase iz jezera porodicu Stojiljković. Njima se prevrnuo čamac u delu gde je voda duboka 15 metara. Srećom Aleksandar i Tamara su dobri plivači, a sa dva dušeka na naduvavanje održali su na površini decu Milu i Pavla.

- Proveli su sat u vodi i od šoka ništa nisu govorili. Moja supruga je decu uvila u ćebad, a onda smo ih odvezli do vikendice - priseća se Miroslav.

Siniša Mali (43)

Gradonačelniku Beograda Siniši Malom puna su usta Beograda na vodi koji je ostao u domenu makete i kafane u vidu privremenog objekta, a za to vreme raspada se projekat ostvaren još 1956. godine. Naime, sa Brankovog mosta koji preko Save spaja stari i Novi Beograd pao je nosač kablova za javnu rasvetu. Od prošle nedelje stoji pokvaren lift za bicikliste i pitanje je samo šta je sledeće, a u gradskoj upravi kažu da za sanaciju nema para.

07.08.2015.

Edin Škorić (40)

Bivši odbojkaš Edin Škorić jedan je od prognanih iz Hrvatske 1995.
- Srbija je primila moju porodicu raširenih ruku. Crvena zvezda mi je pružila mogućnost da se formiram kao čovek i igrač, a imao sam čast da se odužim igrajući za reprezentaciju. Moje medalje su u čast Srbije. Za mene će Srbija uvek biti kamen temeljac i kičma mog života i 20 godina kasnije kao i prvog dana mog života ovde kažem: Hvala, Srbijo - napisao je Škorić na Tviteru.

Željko Joksimović (43)

Koncertom u Čakovcu 3. avgusta Željko Joksimović (43) podigao je atmosferu uoči ustaškog orgijanja u Hrvatskoj povodom 20 godina od progona Srba iz Krajine. Svoje hitove otpevao je pred oko 20.000 razdraganih posetilaca i nekoliko puta izašao na bis.

- Hvala svima koji su bili sa nama. Znao sam da će biti dobro, ali da će baš biti ovako, to nisam mogao ni da sanjam - izjavio je Joksimović koji kaže da je koncert na taj datum deo unapred isplanirane turneje.

06.08.2015.

Muhamed Jusufspahić (47)

Muhamed Jusufspahić biće najverovatnije ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, a na ovu dužnost odlazi s mesta glavnog imama Bajrakli džamije u Beogradu i muftije IZ u Srbiji. Sin je bivšeg beogradskog muftije Hamdije Jusufspahića. Rođen je 1968, završio je osnovnu školu u Beogradu, medresu u Sarajevu, a Fakultet islamsko-arapskih nauka u Sarajevu, pa u Kairu, gde je i magistrirao.

Miljko Ristić (67)

Miljko Ristić više nije direktor Kliničkog centra Srbije, odlučila je Vlada Srbije. Novi direktor biće dosadašnji direktor Urgentnog centra Milika Ašanin. Ristiću je ponuđeno mesto glavnog koordinatora za transplantaciju srca i kardiohirurgiju za Beograd, Niš, Kragujevac i Užice. Razlozi njegove smene nisu saopšteni, ali upućeni tvrde da mu nije oprošteno što je kritikovao stanje u zdravstvu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online