Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
16.05.2019.

Matija Bećković (79)

Najslavniji živi srpski pesnik, akademik Matija Bećković (79), predstavio je u Loznici novu knjigu "100 mojih porteta". Tom zbirkom poezije odužio se bliskim ljudima koji su ostavili traga u njegovom životu: Desanki Maksimović, Meši Selimoviću, Branku Ćopiću, Dušku Radoviću, Dobrici Ćosiću, Branku Miljkoviću...

- Okupio se u Loznici divan svet koji je pokazao da vreme poezije nije prošlo i da pesnici nisu otpevali svoje - oduševljen je Bećković.

Lazar Ristovski (66)

TV serija "Čarape kralja Petra" koju je režirao Lazar Ristovski (66) naišla je na negativne kritike kojima se pridružio i scenarista ovog ostvarenja Milovan Vitezović.

- Seriju gledam po epizodama. Sumnjam da su producenti, imajući u vidu moje godine, hteli da mi sačuvaju zdravlje i spasu me od istorijskog šoka koji bih doživeo da sam seriju video odjednom. Ovako, s velikim jadom i očajem, već osam nedelja čekam nastavke - kaže Vitezović.
 

15.05.2019.

Maminiaina Ravatomanga (50)

Vlada Srbije donela je odluku o otvaranju konzulata čije će sedište biti u Antananarivu, glavnom gradu Madagaskara. Za počasnog konzula Srbije postavljen je biznismen Maminiaina Ravatomanga (50). Da podsetimo, u decembru prošle godine Ministarstvo spoljnih poslova Madagaskara uputilo je u Beograd notu s obaveštenjem da je ova zemlja povukla priznanje Kosova.
 

Filip David (78)

Pisac i dramaturg Filip David (78) po ko zna koji put založio se za priznavanje Kosova. David je rekao da je "konfuzija u društvu posledica pritisaka zbog Kosova i da je jedino rešenje priznanje Kosova, budući da zamrznuti konflikt može proizvesti novi oružani sukob. Njegove reči izazvale su lavinu negativnih komentara, a između ostalog poručeno mu je da "prizna Palestinu".

14.05.2019.

dr Verica Bojičić (50)

U Prokuplju, gde je načelnica Službe za zaštitu dece Doma zdravlja pedijatar dr Verica Bojičić (50), ove godine vakcinisano je 97 odsto dece, najviše u Srbiji. U drugim sredinama, gde su roditelji podlegli kampanji "antivaksera", bilo je ozbiljnih epidemija i smrtnih slučajeva, iako su lekari upozoravali da su vakcinisani mališani zaštićeni od morbila, rubeola i sličnih bolesti.
 

Dragoljub Simonović (60)

Bivši predsednik opštine Grocka, naprednjak Dragoljub Simonović (60) koji je osumnjičen da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, dobio je svoju ulicu. Kasapovačka ulica u Grockoj u kojoj žive on, brat i rođaci preimenovana je u Braće Simonović. U "Službenom listu" Beograda navodi se da je ulica formirana 1888. godine na inicijativu pokojnih braće Simonović.
 

11.05.2019.

Zvonko Bogdan (77)

Liričar ravnice Zvonko Bogdan (77), koji je napisao pesama koliko je starih prikupio i otrgao od zaborava, ovogodišnji je laureat priznanja u oblasti umetnosti "Pavle Jovanović", koje dodeljuje AP Vojvodina. To je jednoglasna odluka komisije na predlog RT Vojvodine, te je priznanje dodeljeno za izuzetan doprinos očuvanju i negovanju muzičke tradicije i promociji muzičkog stvaralaštva.

Andrej Plenković (49)

Sud EU unije presudio je da hrvatska vlada premijera Andreja Plenkovića (49) nije ispunila obaveze iz evropske Direktive o otpadu. Među neispunjenim obavezama je bilo i uklanjanje "crnog brda" u Biljanima Donjim kod Zadra, gde je deponija sa 140.000 tona otpada iz bivše Fabrike elektroda i ferolegura. U Biljanu Donjem pre rata živelo je 1.020 Srba, a 2011. godine tek 102 stanovnika.

10.05.2019.

Želimir Žilnik (76)

U pariskom Boburu na retrospektivi reditelja Želimira Žilnika (76) prikazana su 23 filmska i televizijska dela. Nedeljnik "Telerama" naziva ga nepoznatim genijem i retrospektivu proglašava događajem sedmice, a "Liberasion"ističe: "Slobodan od predrasuda, velikodušan do besa, neposlušan."
- Šokirala nas je totalna sloboda, revolucija koju predstavlja dokumentaristički i umetnički - naglašava Žudit Revol Dalon, selektorka programa.

Siniša Mali (46)

Jože Mencinger, profesor Ekonomskog instituta iz Ljubljane, ismejao je izjavu ministra finansija Siniše Malog (46) da je srpska ekonomija među 10 najboljih u Evropi. - To je glupost, koju od jednog ministra ne bih očekivao. Morao bi da pogleda neke brojke. Srpski BDP prošle godine bio je oko 42 milijarde dolara , a slovenački 45. Srbija ima sedam miliona stanovnika, a Slovenija dva. Ne znam šta bih još dodao - rekao je Mencinger.
 

09.05.2019.

Marko Ercegovac (51)

Neurolog dr Marko Ercegovac (51) direktor je beogradskog Urgentnog centra koji se proteklih desetak dana uspešno izborio s povećanim brojem pacijenata, žrtava prazničnog preterivanja u jelu i piću. - Bilo je više srčanih i moždanih udara i saobraćajnih nesreća. Javljali su nam se i oni koji do sada nisu imali tegobe. Velika količina hrane i pića dovodi do naglog skoka krvnog pritiska, velikih problema sa želucem i žuči - kaže dr Ercegovac.

Stevo Pendarovski (56)

Novi severnomakedonski predsednik Stevo Pendarovski (56), poručio je da se po pruzimanju funkcije nada sastanku s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Pritom, Pendarovski je izjavio da to što je Severna Makedonija priznala Kosovo ne opterećuje odnose sa Srbijom. - Tu odluku smo doneli saglasno našim strateškim orijentacijama, imajući u vidu stav albanske zajednice koja je druga po brojnosti u našoj državi - kazao je Pendarovski.
 

08.05.2019.

Slavko Banjac (62)

Poznati pevač narodne muzike Slavko Banjac (62) dokaz je da kvalitet nikada ne izlazi iz mode. Devedesetih je bio jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, ali je "nestao" na vrhuncu slave i popularnosti. Ipak, publika ga nije zaboravila, pa se 16. maja u Centru Sava u Beogradu vraća na velika vrata, a interesovanje za koncert na kome će izvoditi i stare i nove hitove je veliko.

Igor Braunović (50)

Dok država pokušava da oživi turizam, Javno preduzeće Srbijašume, na čijem je čelu v. d. direktora Igor Braunović (50) kao da namerava da rastera turiste. Naime, odlukom ovog preduzeća fotografisanje sa porodicom ili prijateljima u Parku prirode Stara planina koštaće 2.000 dinara. Naplaćivaće se i branje lekovitog bilja i pečuraka, kao i snimanje audio-zapisa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online