Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 26.09.2011.
16:26
Beta A
Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, kojim će biti obeštećeni vlasnici nacionalizovane imovine kroz naturalnu restituciju ili državne obveznice. Usvajanje ovog zakona bilo je jedan od uslova da Srbija stekne status kandidata za članstvo u EU.
Ponedeljak 26.09.2011.16:41
Наша деца ће нас проклињати за толике дугове које направише ови издајници.Такав закон Србији није требао јер сада ће опет некоме бити нанета неправда.Све србе који су колонизацијом добили земљу у Војводини протерајте из Србије.Зар немцима и мађарима који су били сарадници окупатора да враћамо земљу.Како ће држава да зна ко је био,а ко није,сарадник окупатора односно носиоци наследних права.Бојим се да ће горети летина у Војводини ако се сељацима одузме земља без њиховог пристанка.
Ponedeljak 26.09.2011.16:49
Švabe nisu bili strani državljani kada im je zemlja konfiskovana nego državljani Kraljevine Jugoslavije. Njihovi naslednici jesu državljani Nemačke, ali nisu bili pripadnici okupacionih snaga jer su bili deca. Podunavske Švabe računaju na 50 milijardi stimulacija iz fonda Dunavske inicijative da ulože u agro biznis. Vojvodina će dobiti više od autonomije manje od državnosti što je bilo nuđeno šiptarima. Tako Srbija ostaje samo ono od Vranja do Dunava i svi Srbi će živeti srećno u Beogradu. Jedini izlaz da Lazarevo ne postane opet Lazarfeld je da se nazove Mladićevo.
Ponedeljak 26.09.2011.20:16
Da se vrati samo Srbima ,i to samo onima koji dokazu da su cisti Srbi.Dosta je vise bilo!!! I dedi mog muza ,koji je Srbin a ziveo za vreme drugog sv.rata u Makedoniji oduzeli 60ha zemlje i kucu i proterali ga iz Makedonije,a zatim ti isti Makedonci sve to njegovo prodali Siptarima.Ko ce to da vrati??? Ma daj............Neka se vrati samo Srbima u Srbiji,ostalima nista!!!
Ponedeljak 26.09.2011.20:33
ovo je jos jedna jugoslovenska podvala i prevara srba iz srbije. velika ,velika vecina nece dobiti nista ,al ce umesto da dobiju svoje dobiti obavezu da preko poreza placaju nekolicini koji ce dobiti nesto. stvaranje animoziteta je cilj raznoraznih jugoslovena. srbi iz srbije moraju braniti svoje interese i interese srbije.
Utorak 27.09.2011.04:14
Nakon pobede nad fašističkim okupatorom i socijalističke revolucije stvoreno je novo pravednije socijalističko društvo u Jugoslaviji. Imovina oteta od strane kapitalista prisvajanjem plodova tuđeg rada, vraćena je narodu putem nacionalizacije i konfiskacije. Konfiskacijom je imovina odzueta od saradnika okupatora a nacionalizacijom od buržoazije koja ju je stekla eksploatacijom radničke klase. Pravno gledano, potpuno je neutemeljeno donošenje Zakona o restituciji jer su po zakonima socijalističke Jugoslavije već obeštećeni svi kapitalistički vlasnici nacionalizovane imovine u periodu nakon što im je ona oduzeta. Novčana nadoknada za imovinu koja je već isplaćena je potpuni pravni nonsens.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)