Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je otvoreno pismo evropskim zvaničnicima u kome kaže da RS neće iduće godine učestvovati na manifestaciji Sarajevo - srce Evrope, kojom EU obeležava vek od početka Prvog svetskog rata. Predsednik RS je ogorčen zbog tendencioznog povezivanja Prvog svetskog rata s opsadom Sarajeva (1992-1995), čime se jasno pokazuje da je projekat proslave negativno usmeren ka Srbima.
Petak 17.05.2013.02:15
Dodikovu retoriku i specificnu politiku smatram rodoljubivom i veoma korisnom za srpsku naciju danas, ma gde bila. Medjutim, kopkala me je oduvek njegova tesna saradnja sa zutima i Tadicem. Osim licnih razloga povezivanja sa vlastima u Srbiji, ima tu jos neceg. Izgleda da je razlog to sto i on prihvata politiku evrointegracija. Cudno mi je to, s obzirom da je takva politika neka vrsta "lakmus-papira" za uocavanje stetne politike po Srbiju. Politika evrointegracija direktno je suprotstavljena ocuvanju ustavne celovitosti Srbije!
Petak 17.05.2013.02:23
Evo kako Dodik u najnovije vreme objasnjava svoju opredeljenost za EU: "- Jedan od najvažnijih razloga za to se nalazi u činjenici da u okviru EU nacije ne odumiru, već se, nasuprot tome, njihovo istorijsko postojanje stavlja u prvi plan." (???) Ostajem pri stavu da je Dodikova politika trenutno prosrpskija i od mnogih stranaka u Srbiji, pogotovo je superiorna u odnosu na slugeranjsku retoriku vlasti u Srbiji! Medjutim, njegovo objasnjenje sopstvene EU opredeljenosti mi je prilicno neuverljivo. Jasno se vidi da se jedino Srbiji za ulazak u EU postavljaju uslovi koji za posledicu imaju njenu nacionalnu dezintegraciju, a posledicno i istorisjki nestanak! Zar Dodik to ne zna?
Petak 17.05.2013.09:19
Naravno da zna ! A šta treba da uradi, da izgubimo i ovo što imamo ? Srbija koja je država i ne može se usporediti sa RS, ima politiku babinog zuba ! Ako ništa, Dodik barem vrlo često kaže istinu i ne povija se ! Što se tiče Tadića, iskreno rečeno, poslije ovih " vojvoda " i meni " nedostaje " ! Kakvo god imao loše mišljenje o njemu, o ovima imam gore !
Petak 17.05.2013.10:26
NIKAD ! ... za ljude koji su i dalje budni i koji nisu opijeni soroševim dolarima...
Petak 17.05.2013.11:04
Чудан неки народ који слави сваког окупатора који удари на његову земљу, а послије кажу да су патриоте. Није ли то контрадикторно?
Petak 17.05.2013.16:38
Njegova uloga je da nasamari sve kriticare sadasnje vlasti u Srbiji i zamajava ih kobajagi patriotskim izjavama. Na sl. nacic to vec godinama radi u RS gdje mu vise niko ne vjeruje u njegove rodoljubive namjere. RS je vec odavno trebala biti samostalna a prepreka je on i BG. Imponiraju njegove izjave na koje dio mase nasjeda i vecinom je u pravu ali nije on ta licnost koja moze donjeti slobodu srpskom narodu u RS. RS u BiH je njegov zalog velkima za njegove mahinacije.
Subota 18.05.2013.00:30
Ово су певали ти муслимани прије о Гаврилу Принципу а незнам нити за једно Србина који је певао о Принципу за време СФРЈ и сада им неваља: http://www.youtube.com/watch?v=Zr1UYe3ju-s http://www.youtube.com/watch?v=U5sJoeNWXBo

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)