Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
35
Četvrtak 14.08.2014.
14:55
B92 A
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu, do skoro Esad Džudžević, promenio je prezime u Matičnoj službi u Tutinu i sada se preziva Džudžo.
Četvrtak 14.08.2014.16:20
Ovakvim poturicama bih rado postavio nekoliko pitanja: Tvrde da su autohtoni narod a ne poreklom Srbi, ako nisu 1.Sta se desilo sa jezikom “autohtonog” “naroda” ? Zaboravili ga?? 2.Jesu li turci naterali poturice da govore jezik porobljenih "nevernika" ? 3.Kako to da turske sluge (poturice) sluge vise-vekovnog okupatora nisu naucili jezik gospodara ? 4.Jesu li turci naterali poturice da uzmu prezimena porobljenih "nevernika" ? 5.Zašto balkanske poturice turski izvori (porta) nazivaju "ALAHOVI HRISCANI" ?
Četvrtak 14.08.2014.16:28
Brate Svjatoslave, uzmi malo vremena i pogledaj dva predavanja. Ukucaj na you tube stranici: 1.>Sheikh Imran Nazar Hosein o Trecem Svetskom Ratu< 2.>Malhama je blizu< Imaj strpljenja da ih odgledas pazljivo od pocetka do kraja, svaki traje oko sat i desetak minuta, pa mi javi utiske, pozdrav.
Četvrtak 14.08.2014.16:45
Pa ima tu istine,:))Ima jedna legenda iz turske vladavine kada su turci opkolili jedan grad u medjumurju chekajuci da se predaju zbog nedostatka hrane ..stanovnici tog gradica su ih gadjali sa dzudzanima ,,Vjerovatno je jedan od turskih vojnika bio pogodjen dzudzom i tako dobio prezime.Dakle dzudzevic se vraca svojim korijenima shto je za svaku pohvalu...neka se zna ko je ko i kako mu je prezime nastalo...evo ga,,njegov chukun,,,chukun djeda http://i1197.photobucket.com/albums/aa429/cuta2/P1000877.jpg
Četvrtak 14.08.2014.15:07
Sem toga ko sto znate oni poticu od turaka(smrt turcima), ako oni nece il ne mogu da zive u SRBIJI ONDA NEK SE SKUPE I PRAVAC PUSTINJA.........Da podsetim da je danasnja turska PRAVOSLAVNA ZEMLJA BILA- I BICE OPET. Al da razjasnimo pricu o tim preobracenim lutalicama i jedno pitaje za njih............. 1-ZASTO NE PLACATE POREZ DRZAVI SRBIJI? 2-ZAR NE ZNATE DA PRATITE POGRESNI PRAVAC KOJI VAS VODI U IZOLACIJU? 3-JER VAS JE SRAM KAD GLEDATE VASU BRACU KAKO SE IZIVLJAVAJU NAD ZAROBLJENICIMA, CIVILIMA DJECI I ZENAMA? Da se nastavi.........
Četvrtak 14.08.2014.15:12
Nek' si ti Dzudzo budzo ziv i zdrav. Nisi ti ni prvi ni poslednji Srbin koji menja prezime u NISTA. Dok si bio poslanik, sta li vec, i uzimao narodne pare, ona ti je valjalo Dzudzevic. Pametni ljudi se vracaju svojim korenima i skidaju sakrivena kandila sa svojih tavana. I tebi ce jednog dana doci iz guzice u glavu da krv nije voda.
Četvrtak 14.08.2014.16:33
Каже Џуџевић обрисао вић, сад је Џуџо. Зар није Џуџе-вић=Џуџе а не Џуџо ? Која ли је то гласовна промена из Е у О, ускратио нас је за тако важно обавештење.
Četvrtak 14.08.2014.15:59
Fеnomеn konvеrtitstva U pitanju jе složеnost fеnomеna konvеrtitstva. O tomе su govorili i pisali mnogo pamеtniji od mеnе i to jе objašnjеno i stručno i kroz umеtničkе formе. O konvеrtitima imamo sjajnе misli vеlikog Mеšе Sеlimovića, u onoj mеtafori o potoku koji sе odvojio od maticе i zaustavio; nazad nе možе a za naprеd jе nеjak, slabašan. Čovеk koji promеni vеru, a potom i naciju, kao u ovom slučaju izbrisao jе svе što jе bilo do tada. On višе nе možе da govori o svojoj porodici, prеcima, svom rodu. On jе nеko ko počinjе od nulе, ništak, čovеk bеz biografijе, mladica tеk zasađеna na lеdini.
Četvrtak 14.08.2014.16:00
II deo ------ Takav čovеk jе svеstan svеga a naročito prеzira svojе okolinе, rodbinе, prijatеlja, kumova, svojih dojučеrašnjih sunarodnika i u njеmu sе rađa mržnja. Ponižеn jе, ćuti kad sе u društvu priča o istoriji, porodičnoj tradiciji, dalеkim rođacima… I onda dolazе ratovi. Takav čovеk postajе zvеr i krеćе da ubija svе onе koji su živi svеdoci njеgovе prеvеrе, sramotе, njеgovе izdajе prеdaka i svog naroda. On sumanuto počinjе da ubija svе koji znaju njеgovu slabost, njеgov istorijat, vеrujući da ćе tako sa lica zеmljе ukloniti onе koji mogu da svеdočе o njеgovoj sramoti.
Četvrtak 14.08.2014.16:23
...imena se menjaju radi (znanja ili sranja) ali sam siguran, da iza njegovo skracivanje imena nesto se valja.
Četvrtak 14.08.2014.16:30
Dzudzo Dzudzavi .... ja prezimena! ha ha ha ha! Jos kad bi samo imali svoj jezik, ili drzavu a ne onu seciju oko Sarajeva ha ha ha ha ha ha ha Samo napred, svi iskljucite "vic", vi ste sramota Srpske istorije!!!
Četvrtak 14.08.2014.17:28
Semitski nos, glava, uši, koža. Odavno ja govorim da je ovoga pravio neki Arapin. A to što je "Sandžak" takvog imena, i što je "pripojen" to ti pojedi što si uzasrao iz svog šupka od usta, čika Džudžo. Zakonom je trebalo promjeniti naziv u STARA RAŠKA i goniti svakog ko upotrijebi naziv turske manje administrativne jedinice ("sandžak"), ali i svakog ko kaže laž da je nešto "pripojeno" umjesto OSLOBOĐENO. Nećete prekrajat istoriju lažima!
Četvrtak 14.08.2014.17:53
Perfektno ,pravo prezime za jednu spodobu koja sebe zove dzudzom bas mu pristaje aferim ludo...
Četvrtak 14.08.2014.18:01
Ma zovi se i govno samo prestani da smrdis Dzudzo,pun mi je... .. od vas sizofrenih separatista.
Četvrtak 14.08.2014.19:06
Власт (сатанисти) користе своје пионе попут овог, и по нардбама ЕУ и САД крећу са стварањем нових проблема потпиривањем тзв. Бошњака да крену да траже оно што им не припада! Перфидни и покварени напади на српски народ и земњу се настављају! Надам се не још дуго!
Četvrtak 14.08.2014.23:02
Vreme je da se sakrivena kandila i ikone Srpskih svetaca vrate u svoje domove gde su nekad bili. Kud je vakat tud je i vrijeme.
Četvrtak 14.08.2014.23:33
U dolafu moga đeda Atmosferu pripadnosti srpskim korenima među muslimanima Bosne i Hercegovine, krajem 19. i početkom dvadesetog veka, najupečatljivije prikazuje lepa lirska pesma Srbina muslimana Aliverić Tuzlaka, "Amanet od đeda", objavljena u Bosanskoj vili, 1898: "U dolafu moga đeda s desne strane u pretincu, kad još bijah grješno d'jete viđah malu ikonicu. Prikradoh se da razgledam, Kakva li je na njoj slika, Bješe srebrom optočena Slika Đurđa mučenika. Ja to onda nisam znao. Zazir'o sam od aždaje, Al' s aždajom ko se bori, Osjeć'o sam, junak da je. Samo zato, samo zato, Ja poljubih tog čovjeka. Đed uniđe — ja se zbunih A on reče: 'Neka, neka!
Četvrtak 14.08.2014.23:34
Istog Đurđa, ljubili su Naši preci ko svečari, Pa zar da jađunah ljubnut' Što ljubljahu naši stari. Al' ti n'jesi poljubio Samo hader — ilijaza, I poljupce si poljubio Svojih rahmet praotaca'. Tako đedo, al' on ode Već odavno s ovog sv'jeta, A ja čuvam ikonicu Pored drugih amaneta. Al' ja zato, Alah-ikber, Čvrsto s držim svog mezheba, A mezheb mi ništ' ne smeta Da srbujem kako treba".
Četvrtak 14.08.2014.23:04
"... kako kaže, "nametnute" dodatke "vić" i "ić". On smatra da su ovi dodaci nasilno pripojeni bošnjačkim prezimenima u poslednjih sto godina, odnosno od 1912...." ------------------------------ Ако је "наметнуто", значи да се господин Џуџо ипак вратио свом оригиналном и рекло би се опет српском презимену... Неки предак му је, за време турског терора, био, рецимо, Стеван Џуџо, па под турским зулумом постао на пример Мехмед Џуџо, онда напослетку срби врате турке кући па неком тада живућем Џуџи, рецимо Хајрудину, кажу, из неког дубоко мистериозног разлога, да од сада мора да буде Џуџевић, да би на крају крајева актуелни Есад то изменио у првобитно стање...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)