Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 11.12.2015.
03:30
Espreso.rs A
Otac Tadej kaže da kancer može biti i božija kazna, odnosno da je nastao zbog greha pa se duše kroz bolest tela čiste i ispaštaju. Ako hoće da se izleče prvo moraju da prekinu lanac greha (praroditeljskog, roditeljskog ili ličnog), a to se može postići samo okretanjem Bogu, odnosno, okretanjem leđa grehu.
Petak 11.12.2015.09:20
Srpski Bogovi su bili pre svega Bogovi rata i prirode... Dok su Srbi živeli u skladu sa prirodom uspevali su da prebrode mnoge nedaće.. Kakve veze "praroditeljski" greh pustinjskog Boga ima sa Srbima - ne znam ? Osim da tumačenje pustinjskog Boga služi da umrtvi nekada vrlo drčan i ponosan narod...
Petak 11.12.2015.09:37
Грешиш брате, управо је та дрчност и ратоборност и довела човека до нарушавања скалда с природом. Свака религија има своју верзију истине, али истина ипак може бити само једна. Суштина није у нагађању, већ у тражењу те истине кроз лично искуство. Ја сам православљу пришао кроз тражење истине, тражећи одговоре код многих других религија и филозофија. На крају сам се уверио да је православље једини исправан пут, али то може човек да схвати само кроз лично искуство, покушавајући да живи по тим заповестима. Веру човек треба да бира тражећи истину, а не као део нациналног идентитета. Имамо среће да је наша вера управо та истинита, а ја то причам из личног искуства. Свако треба да нађе свој пут до те истине. Ако га нађе, наћи ћемо се сви на једном месту. Поздрав!
Petak 11.12.2015.09:45
Upravo tako... LIČNIM iskustvom si došao do spoznaje onoga što je Istina... Nisi prihvatao tumačenja ... O tome i ja pričam - kroz LIČNA iskustva tragam... A ono što kroz mene "progovara" ne slaže se sa opšteprihvaćenim mantrama o pustinjskoj religiji... E sad - odakle "dolaze" moja osećanja i moje misli koje su starije od pustinjske religije, to još ne znam ... Svakako - Pravoslavlje jeste jedini put... ali opet kažem da ovo "pravoslavlje" koje nam danas tumače - NIJE Pravoslavlje Srba.... Svakako - moguće da grešim i ne insistiram da sam u pravu... Svako dobro, rode !
Petak 11.12.2015.09:54
Само још једно да додам, не може се схватити истина само некаквом нашом овоземаљском логиком. Та логика само треба да нас подстакне да нађемо и оно духовно у себи, јер се само кроз духовно може успоставити веза с Богом. А то духовно се добија само кроз труд да се живи по заповестима Божјим. Ако не покушаш да живиш хришћански, никада нећеш ни осетити оно духовно у себи, односно, нећеш успоставити никакав контакт с Богом. Живео!
Petak 11.12.2015.10:53
Код свих других религија и секти Заповести Божје тумачи онај ко је о основао ту религију или секту. Ако пређемо на Јеванђеље, ту је иста књига код свих, а хиљаде разних секти и религија. Код сваке од њих је био творац те религије или конфесије. На пример, протестанте је од католика одвојио Лутер, јер је своје тумачење Јеванђеља прогласио за једино истинито, и отишао у једну дургу крајност, која скоро да ништа нема с изворним хришћанством. Једино се код Православне цркве за истинито тумачење узима само оно у чему су сагласни сви Свети Оци, који су својим животом доказали своју светост (лечили и васкрсавали људе својим молитвама...). Значи једино у православљу постоји тај јединствени реални критеријум оцене исправности неког тумачења. То није мишљење једног човека или свеца, већ само оно у чему се сви они слажу, а што су потврдили у свом личном искуству у подвижништву. Ето још једног доказа да је то једина истинита вера. Једино она има тај логични критеријум истинитости, који не зависи од једног човека. Код католика о свему одлучују папа.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)