Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 27.05.2016.
20:51
S. J - Vesti A
Lideri Grupe 7 su na samitu u Japanu najviše pažnje posvetili globalnoj ekonomiji i njenom oporavku, ali su istovremeno ostavili otvorena vrata državama da izaberu sopstveni put zbog nesloge oko načina podsticanja privrednog rasta.
Petak 27.05.2016.21:03
"Globalna" kriza prijeti samo državama iz G7 jer nema više pljačkaškog plijena. Ostalom dijelu svijeta ne prijeti kriza. Oni se oslobađaju kolonijalne vladavine G7 i samo napreduju. A ovi neka plaču. Za njih je došlo vrijeme za plakanje.
Subota 28.05.2016.01:10
Sve češće se iznova čuju predviđanja da se bliži katastrofalan ekonomski kolaps, kolaps kakav istorija dosad nije zabeležila. Zapravo, kada se osvrnemo na istorijske događaje i na ono što se trenutno dešava, odmah postaje jasno da nešto nije kako treba. Naznaka ima svuda oko nas! Džerald Selente, čuveni ekonomista, objedinio je sve činjenice i skrenuo pažnju na jasne signale koji ukazuju na skoru propast. Takvih naznaka je mnogo. Evropa i Azija ekonomski stagniraju. Vrednost zlata i nafte drastično pada. Globalna ekonomija je postala izrazito usporena, zbog čega cena robe pada. U međuvremenu, cene nekretnina rastu, na primer u Torontu i gradovima Australije, jer i dalje postoji poverenje u zlato, iako je cena zlata pala. Zabeležen je i značajan pad cena industrijskih metala poput bakra i cinka, a istom spisku je pridružen i aluminijum. Potražnja Kine za ovim metalima, koja je jedna od zemalja sa najvećom potražnjom za ovim metalima, vidno je opala. Kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući IBM i “Junajted Tehnolodži”, beleže konstantan pad prihoda.korim velikim događajem se smatra i ukidanje restrikcija SAD-a za putovanje na Kubu, i ova zemlja je sada predstavljena kao novo tržište pogodno za ulaganje. Iako neki mediji napominju da se vrši neprekidno pritisak na farmaceutske kompanije da obrazlože porast cena lekova, Selente prosto objašnjava da ove kompanije imaju mogućnost da rade šta im odgovara. Zatim, u oblasti bankarstva je bilo slučajeva zloupotrebe bankovnih kartica, a radilo se o milionima zloupotrebljenih dolara. Selente još podseća na činjenicu da ni za kakvu finansijsku malverzaciju niko iz Volstrit kolektiva nikada nije odgovarao. Osim pomenutog, u Americi je sve više zabeleženih slučajeva policijske brutalnosti.Sve su ovo znaci skorog globalne finansijske propasti. Nažalost, ovo ni izbliza nije konačan pregled naznaka koje jasno odražavaju globalno ekonomsko stanje i predstojeću, nimalo svetlu budućnost. Predviđanja o predstojećim događajima nedvosmisleno ukazuju na to da se pripreme za veoma težak period ne smeju odlagati.
Subota 28.05.2016.10:04
Da da Dzerald Selente , to je taj sto je predvideo da ce (cuvena floskula) nafta kao sirovina postati proslost !? Zamisli , nesto sto se nemilosrdno eksploatise - postace proslost !? KO bi jos mogao doci do tog zakljucka osim "cuveni ekonomista" Dzerald Selente- a !!!
Subota 28.05.2016.06:48
Ti si bolestan u glavu pa smo odlučili da te ne diramo. Samo plači kao i ovi tvoji pljačkaši. Nema više pljačke. Tačka. Morate vratiti sve što ste opljačkali i sve štete pošteno platiti. Tačka. Ako nećete milom, hoćete silom. Tačka. "Tirjanstvo je Car zla svakojega! Al' tirjanstvu stati nogom zavrat, dovesti ga POZNANIJU PRAVA, To je ljudska dužnost NAJSVETIJA!"
Subota 28.05.2016.01:03
Grupa je osudila "nelegalnu aneksiju" Krima i zapretila "dodatnim kaznenim merama" protiv Moskve, uz napomenu da sankcije mogu biti ukinute ukoliko Rusija sprovede prethodne sporazume i poštuje suverenitet Ukrajine. Ma.ku vam j.bem dali ste vi postovali suverenitet Srbije??
Subota 28.05.2016.14:48
Eto vasiljevic-u , ja cu to malo da uprostim , jer ovaj tvoj esej pun je gramatickih finesa . Spustimo sav tvoj tekst na nivo razumljivog i jasnijeg izrazavanja .- Drugim recima :- S-300 dobijamo vec "300 godina" , po onoj : "lipsi magarce do zelene trave" ! A , ovo sa helikopterima MI-24 mocicemo samo da koristimo za transport mrtvih srpskih vojnika (mozda i za transport haubica "nora" - bolja solucija od tockova) ... haubica "nora" kad dobije tockove i to od "Kamaza"??? , znaci - bice jos ubbitacnija - ljudi bre , pa to su - "ruski tockovi" !!! ... tek ugranjom topova kalibra 3 cm (30 mm) u "lazar 2" postajemo svetska sila - mora se priznati !!! ... vasiljevic-u vrlo studiozno zapazanje , svaka cast !!! ... uostalom prinudjen sam bio da "uprostim" tvoj esej pun gramatickih finesa (superlativa) u kojem se krije - nista drugo do , arsenal coraka !!!
Subota 28.05.2016.06:49
Ti si bolestan u glavu pa smo odlučili da te ne diramo. Samo plači kao i ovi tvoji pljačkaši. Nema više pljačke. Tačka. Morate vratiti sve što ste opljačkali i sve štete pošteno platiti. Tačka. Ako nećete milom, hoćete silom. Tačka. "Tirjanstvo je Car zla svakojega! Al' tirjanstvu stati nogom zavrat, dovesti ga POZNANIJU PRAVA, To je ljudska dužnost NAJSVETIJA!"
Subota 28.05.2016.06:53
U Brizbejnu bila je isto tako "Kraljevska Vecera" , s`razlikom da je tamo vecerao i izignorisano kremaljsko pseto u drustvu praznog stola ... drzeci nezaboravan monolog !!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)